Kulturentreprenörskap: Projektledning och entreprenörskap för humanister
Kurs 15 högskolepoäng
Beskrivning
Kursen syftar till att ge kunskap om och träning i hur tidigare kompetenser inom kulturentreprenörskap eller andra humanistiska eller teologiska ämnen kan användas i projektledningsuppgifter och utnyttjas kreativt i skapandet och värderandet av nya affärsmöjligheter. Efter avslutad kurs skall de studerande kunna skapa och arbeta med en affärs/projektplan.
Med utgångspunkt i kunskaper från tidigare studier inom humanistiska och teologiska ämnen syftar kursen Projektledning och entreprenörskap för humanister till att ge kunskap om och träning i hur dessa kompetenser kan användas i projektledningsuppgifter och utnyttjas kreativt i skapandet och värderandet av nya affärsmöjligheter.
Kursen består i en teoretisk del kring projektledning, projektarbetet som arbetsform och villkor och förutsättningar för entreprenörskap, samt en praktisk del där varje kursdeltagare arbetar fram en projektplan eller affärsplan. Efter kursen skall kursdeltagarna ha kunskaper om och förståelse för projektarbetets arbetsform, ledarskapets betydelse genom projektarbetets olika faser, och kunna producera och arbeta med en projektplan.
Kursdeltagare skall dessutom kunna utöva och förstå villkoren för entreprenörskap i relation till sina tidigare humanistiska studier. I kursen ingår flera moment där arbete i grupp är centralt.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Institutionen för kulturvetenskaper
Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX – Hus C, Lund
Postadress
Box 192, 221 00 Lund
+46 46 222 31 40
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
För tillträde till kursen krävs minst 60 högskolepoäng från tidigare studier i något humanistiskt ämne eller motsvarande.
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2023
Dagtid Lund, heltid 100%
På svenska
Studieperiod
28 augusti 2023 - 26 oktober 2023
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2023 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | - |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | - |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2023 - 11 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kulturentreprenörskap: Projektledning och entreprenörskap för humanister är 27 500 SEK.