Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kyrko- och missionsstudier: Fördjupningskurs

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

I kursen studeras och tillämpas teoribildningar och metoder med relevans för specialiseringen kyrko- och missionsstudier.

Kursen består av två delkurser:

  • Teori och metod, 7,5 hp
  • Uppsats, 7,5 hp

I delkursen ”Teori och metod” ingår föreläsningar om teorier och metoder som tillämpas inom kyrkohistoria, missionsvetenskap med ekumenik och praktisk teologi, till exempel källkritik, diskursanalys, historiebruk, olika samhällsvetenskapliga metoder och teorier samt ett antal kvalitativa och kvantitativa metoder.

I delkursen ”Uppsats” får du undervisning i vetenskapligt skrivande och får själv författa ett vetenskapligt arbete i ett valfritt ämne inom kyrko- och missionsstudier. I detta arbete tillämpar du den kunskap och förståelse om teori och metod som du förvärvar i den första delkursen.

Öppnas för anmälan
2024-09-16

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Centrum för teologi och religionsvetenskap

Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX - Hus B, Lund

Postadress
Box 192, 221 00 Lund

https://www.ctr.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs (KRMB27) eller Kyrko- och missionsstudier: Fortsättningskurs I (KRMB25) eller Kyrko- och missionsstudier: Kyrkornas historia (KRMB23/KRMD23) eller motsvarande kunskaper.

Urval

Samtliga behöriga som sökt i tid får plats.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

20 januari 2025 - 8 juni 2025

Ansökan

Öppnas för anmälningar 2024-09-16

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kyrko- och missionsstudier: Fördjupningskurs är 28 750 SEK.