Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Självständigt arbete i matematikdidaktik, kunskapsöversikt

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen innehåller ett självständigt arbete i matematik med ämnesdidaktisk inriktning. Kursen ingår i en kedja av kurspaket i matematik som tillsammans ger behörighet till kompletterande pedagogisk utbildning inför en ämneslärarexamen i matematikämnet.

I kursen ingår seminarier som behandlar vetenskapligt skrivande, vetenskapsteori, forskningsmetoder inom matematikdidaktik samt tillämpningar av metoder för litteratursökning och kriterier för urval av vetenskapliga texter. Studenterna väljer i samråd med en handledare ett område med relevans för lärarprofessionen, ämne och ämnesdidaktik och gör en kunskapsöversikt av aktuell forskning inom det valda området. Kunskapsöversiktens genomförande och resultat ska ge insikter i de teoretiska och metodologiska frågeställningar som är centrala för ämnet. Försvar av det egna arbetet ingår.

  Stängd för anmälan

  Alla utbildningstillfällen

  Kontakt

  Matematik (naturvetenskapliga fakulteten)

  Besöksadress
  Sölvegatan 18A, 223 62 Lund

  Postadress
  Box 118, 221 00 Lund

  http://www.matematik.lu.se/

  Behörighet & urval

  Förkunskapskrav

  För tillträde till kursen krävs minst 60 hp i matematik.

  Urval

  Platserna fördelas enligt följande: Betyg 20%, Högskoleprov 10% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 70%.

  Anmälan & antagning

  Start Höstterminen 2023

  Dagtid Lund, deltid 50%

  På svenska

  Studieperiod

  28 augusti 2023 - 14 januari 2024

  Ansökan

  Kan enbart ansökas som en del av ett kurspaket.

  Anmäl dig via antagning.se

  Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

  Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

  Antagning.se


  Sen anmälan

  Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

  Läs mer om sen anmälan här

  Gör en sen anmälan på Antagning.se

  Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

  Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

  Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Självständigt arbete i matematikdidaktik, kunskapsöversikt är 38 750 SEK.