Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Geometri för lärarstudenter

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ingår i en kedja av kurspaket i matematik som tillsammans ger behörighet till kompletterande pedagogisk utbildning inför en ämneslärarexamen i matematikämnet. Studenterna får kunskaper i grundläggande euklidisk geometri samt en introduktion i icke-euklidisk geometri. Under kursens gång ska studenterna planera och genomföra lektionsundervisning som är förberedande inför den verksamhetsförlagda delen av den kompletterande pedagogiska utbildningen.

Kursen behandlar:

  • Euklidisk geometri. Klassiska satser i euklidisk geometri.
  • Bevisföring och problemlösning i geometri.
  • Olika axiomatiseringar av euklidisk geometri, orientering om icke-euklidisk geometri.
  • Problemlösningsstrategier inklusive användning av programvara för dynamisk geometri.
  • Lärande och undervisning i geometri i grundskolans senare år samt gymnasieskolan i relation till matematikdidaktisk forskning.
  • Läromedel för matematikundervisning på gymnasienivå samt styrdokument i form av kursplaner med anknytning till geometri.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Matematik (naturvetenskapliga fakulteten)

Besöksadress
Sölvegatan 18A, 223 62 Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

http://www.matematik.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt minst 45 hp i matematik inklusive kunskaper motsvarande kurserna MATA21 Envariabelanalys 15 hp, MATA22 Lineär algebra 1, 7,5 hp, MATB21 Flervariabelanalys 1, 7,5 hp, MATB22 Lineär algebra 2, 7,5 hp samt en av kurserna NUMA01 Beräkningsprogrammering med Python, 7,5 hp, eller MATA23 Algebrans grunder, 7,5 hp.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 26 oktober 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 3 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Geometri för lärarstudenter är 19 375 SEK.