Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Matematik: Harmonisk analys

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursens ger en introduktion till den moderna harmoniska analysens principer och tekniker och ger studenterna möjlighet att tillämpa dessa på ett brett spektrum av matematiska problem.

Kursen behandlar maximalfunktionen, BMO-rummet (rummet av funktioner av begränsad medeloscillation) och Carlesons inbäddningssats, Muckenhoupt-vikter, grundläggande operatorer inom harmonisk analys såsom singulära integraloperatorer (särskilt Hilbert-transformen) och kvadratfunktionen. Kursen ger en introduktion till moderna diskretiseringstekniker för harmonisk analys, till exempel wavelets (i synnerhet Haar-wavelets) och gles dominans. Exempel på tillämpningar inom andra delar av matematiken, såsom partiella differentialekvationer, och utanför matematikämnet ingår också.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Matematik (naturvetenskapliga fakulteten)

Besöksadress
Sölvegatan 18A, 223 62 Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

http://www.matematik.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Minst 90 hp i matematik, inklusive kurser motsvarande MATB24 Lineär analys, 7,5 hp, och MATM19 Integrationsteori, 7,5 hp, samt Engelska 6/B. (Kurserna MATM18 Fourieranalys, 7,5 hp, och MATM12 Analytiska funktioner, 15 hp, rekommenderas, men är inte obligatoriska)

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Matematik: Harmonisk analys är 21 250 SEK.