Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kvantitativa metoder inom medicinsk vetenskap på avancerad nivå

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Syftet med kursen är att förbereda dig för det självständiga examensarbetet och evidensbaserad forskning inom medicinsk vetenskap. Du får fördjupad kunskap, färdighet samt värderingsförmåga inom kvantitativa forskningsmetoder.

Kursens innehåll

Det huvudsakliga innehållet i kursen är: forskningsfrågor, olika studiedesign, datainsamlingsmetoder och mätprocesser vid kvantitativa forskningsstudier inom det medicinska vetenskapsområdet. Kursen täcker värdering av tillförlitlighet av kvantitativa studier samt biostatistik där du arbetar i grupp med statistiska analyser och hypotesprövning.

Kursens genomförande

I kursen ingår föreläsningar, grupparbeten, seminarier och undervisning i statistikprogramvara. Du kommer att genomföra ett individuellt arbete, som kommer att presenteras muntligt i slutet av kursen. Kursen innehåller även ett grupparbete där beskrivande statistik och hypotesprövning tillämpas. Deltagandet i kursen förutsätter att du har tillgång till en dator med en statistiskprogramvara installerad, programvaran tillhandahålls av universitetet.  

Hösten 2024 kommer kursen att ges på campus på tisdagar och torsdagar.
Obligatoriska tillfällen är preliminärt planerade till:

  • Tisdag 5/11 2024 - Kursintroduktion.
  • Tisdag 19/11 2024 - Introduktion till grupparbete statistisk analys.
  • Tisdag 10/12 2024 - Examination statistisk analys.
  • Tisdag 14/1 2025 - Examination projektplan.

Efter kursen

Kursen är en av fyra metodkurser som ger behörighetsgivande förkunskaper för att kunna bli antagen till examensarbete i medicinsk vetenskap

Kursen kan ingå i en magister/masterexamen i medicinsk vetenskap.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Lina Magnusson

E-post: Lina [dot] Magnusson [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Susanne Destow

E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen inom hälso-/medicinsk vetenskap motsvarande minst 3 års heltidsutbildning.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

1 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Kvantitativa metoder inom medicinsk vetenskap på avancerad nivå är 25 625 SEK.