Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utvecklingsstudier: Fältbaserad management

Kurs 22.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen är praktikbaserad och ger studenten möjlighet att tillämpa kunskaper från det första året på utbildningen genom praktik på en organisation.

Det åligger studenten att identifiera, kontakta och säkra en praktik på en värdorganisation där båda parter överenskommer om studentens ansvar under praktiken i ett samförståndsavtal.

Under kursen är studenten kontinuerligt engagerad i värdorganisationens aktiviteter och arbetar med uppgifter relaterade till studentens studier. Studenten vägleds och stöds av en handledare utsedd av värdorganisationen. Parallellt genomför studenten strukturerad reflektion över sina arbetsplatserfarenheter i förhållande till de kunskaper som förvärvats under tidigare delar av utbildningsprogrammet (LUMID).

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Utbildningskoordinator

E-post: lumid [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs registrering på masterprogrammet International Development and Management (120 högskolepoäng) och fullgjorda kursfordringar på kurserna International Development Perspectives (MIDA11, 15 ECTS), Development Studies: Theory of Science and Methods (MIDM12,15 ECTS), Development Studies: Sustainable Development and Natural Resource Management (MIDA24, 7,5 ECTS), Development Studies: Rural and Urban Development and Livelihoods (MIDM45, 7,5 ECTS), och Development Studies: Global Health (MIDA13, 7.5 ECTS), eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 3 december 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Utvecklingsstudier: Fältbaserad management är 46 875 SEK.