Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utvecklingsstudier: Vetenskapsteori och foskningsmetodologi med fokus på utvecklingsstudier,

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ges som en obligatorisk kurs under första året på mastersprogrammet i International Development and Management (LUMID).

Syftet med kursen är att ge fördjupade kunskaper och förståelse för vetenskapsteori och forskningsmetodik inom samhällsvetenskap. Kursen består av presentationer och diskussioner om vetenskapsfilosofi och dess kopplingar till samhällsvetenskap. Studenten kommer att introduceras till olika teoretiska perspektiv inom samhällsvetenskap, men vikt kommer att läggas vid deras relevans för samtida utvecklingsstudier.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Studievägledare

E-post: lumid [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Studenten måste ha godkänts i den första kursen (MIDM70, 15 högskolepoäng) på LUMID-programmet.

En hög kunskapsnivå i engelska språket, motsvarande engelska 6/B i det svenska gymnasiesystemet är nödvändigt. Likvärdighetsbedömningar kommer
att göras enligt nationella riktlinjer.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

4 december 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Inställt

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Utvecklingsstudier: Vetenskapsteori och foskningsmetodologi med fokus på utvecklingsstudier, är 15 625 SEK.