Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Music Management & Business

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Detta är en kurs för dig som är intresserad av att få en djupare kunskap i hur musikbranschen fungerar både ur ett strukturellt och organisatoriskt perspektiv, men också ur ett ekonomiskt och kommersiellt perspektiv.

För musikindustrin har det senaste decenniets snabba tekniska utveckling medfört stora behov av att ändra både arbetssätt och intäktsmodeller. För den som vill söka sig till denna bransch, krävs både breda och allmänna teorikunskaper, men också praktiska insikter i hur man lyckas nå framgång och resultat i en föränderligt digital värld.

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta inom en spännande och kreativ bransch, som de senaste decennierna ökat allt mer i betydelse för svensk exportindustri. Men också för utövande musiker och instrumentalister som vill bredda sin förståelse för hur musikbranschen fungerar. Detta för att bättre kunna planera och anpassa sina arbetsstrategier. Kursen ges på plats vid Musikhögskolan i Malmö.

Kursansvarig: Dragan Buvac, dragan [dot] buvac [at] mhm [dot] lu [dot] se

Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

 

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Music Management & Business är 47 500 SEK.