Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Damkör I

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till sopraner och altar som vill utveckla sin sångröst med utgångspunkt i klassisk damkörsrepertoar, men även med inslag av folkmusik och jazz

Kursdeltagarna bildar tillsammans en damkör som sjunger både profan och sakral musik. I kursen bearbetas också sångtekniska aspekter. Goda notläsningskunskaper krävs. Minst två offentliga konserter ingår. Om man har deltagit i Damkör I kan man söka vidare till fortsättningskurser (MUHG61, 62, 63). Sökande kallas med e-post till provsjungning.

Kursen ges onsdagar 18.00-21.00

Sökande kallas med e-post till en provsjungning i maj.

Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

Dirigent Lena Ekman Frisk, 0733-892084, lena [dot] ekmanfrisk [at] mhm [dot] lu [dot] se 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Särskild behörighet: Godkänt antagningsprov.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Kvällstid Malmö, deltid 12%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Damkör I är 23 750 SEK.