Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musiken i mötet med barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen vänder sig till dig som i omsorgsarbete, förskola eller skola möter barn/unga/vuxna med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter och som vill skaffa dig kunskap om musikens variationsrika arbetssätt i ett mångfaldsperspektiv

Inga förkunskaper krävs.

Innehåll: Praktiska övningar i musik och rörelse, metod och teori, samtal och reflektion. 

Kursen ges i samverkan mellan Musikhögskolan i Malmö̈ och Kulturcentrum Skåne som är ett regionalt centrum för utbildning och arbete inom kultur för personer med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter. Läs mer på www.kulturcentrumskane.se

OBS! Musiklärare och musiklärarstuderande ska istället söka kursen Lustfyllt lärande i musik för elever med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter (MUHG79).

Kurstid HT 2024: 21-22/9, 19-20/10 och 16/11 på Kulturcentrum Skåne i Lund.

Kursansvariga: Christel Nilsson Ringdahl, christel [dot] nilsson_ringdahl [at] mhm [dot] lu [dot] se, Åsa Wallin Pinhao, kc [dot] aasa [at] telia [dot] com

Läs mer om fristående kurser vid Musikhögskolan i Malmö

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Musiken i mötet med barn och unga med intellektuella/kognitiva funktionsvarianter är 23 750 SEK.