Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Distanskurs i musiklära och gehör 2

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Öka din ackordförståelse och medvetenhet med fokus på ackordbygge, ackordtyper, ackordföljder, men också på det rytmiska gehöret.

Du möter även ett ”gehörs-gym” med en mängd stärkande övningar för hela gehöret. På ett varierat sätt vävs gehöret ihop med teorin, en kombination så viktig för det musikaliska hantverket. Kursen ges helt på distans. Kursen läses under en termin och ges både HT & VT.

Kursansvariga: Björn Roslund, bjorn [dot] roslund [at] mhm [dot] lu [dot] se & Carl-Axel Andersson, carl-axel [dot] andersson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Röster från tidigare studenter: 

Jag uppskattar att få jobba i min egen takt och tid, detta format passar mig perfekt.

Jag har blivit en mer medveten sångerska och pianist. Nu återstår för mig att träna vidare inför kurs 3. Jag har fått blodad tand. Tack för all inspiration och kunskap.

I helhet så tycker jag att denna kurs är att rekommendera och dessutom tycker jag att ni lärare är både pedagogiska och omtänksamma. Lagom takt och roliga uppgifter.

Jag har verkligen gillat de småfilmerna med tips inför övningen. Kul också att se kursledarna på riktigt. Bra med träffar för att ställa frågor. På en av träffarna fick vi tipset att backa och repetera avsnitt under tentauppgifterna. Och det har jag gjort och det var väldigt bra. Jag kommer rekommendera denna kurs till alla!

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiklärarutbildningens kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Ditt utbildningstillfälle från antagning.se

Blandad undervisningstid Malmö, deltid 25%

På svenska, distansutbildning

Inga obligatoriska träffar

Studieperiod

29 augusti 2022 - 15 januari 2023

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Distanskurs i musiklära och gehör 2 är 23 750 SEK.