Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Miljövetenskap: Samhällsplanering med klimatperspektiv

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen tar upp relationen mellan klimatets effekter på vårt samhälle och samhällsplanering, där åtgärder för minskade utsläpp av växthusgaser och klimatanpassning står i centrum.

Kursen består av tre delar:

Cirkulärt biobaserat samhälle i teori och praktik vilket ger en generell översikt om vad ett cirkulärt biobaserat samhälle innebär i praktiken och teorin.

Cirkulära verksamheter och sektorer som fördjupar förståelsen kring ett cirkulärt biobaserat samhälle och hur dess effekter kan undersökas med utgångspunkt i erfarenheter från olika verksamheter och sektorer t ex bostäder, energi, industri och jordbruk.

Projektarbete i grupp inom ett specifikt problemområde där tillägnad kunskap tillämpas.

Kursen består både av teoretiska och praktiska moment. 

Öppnas för anmälan
2024-09-16

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Miljövetenskap

Besöksadress
Sölvegatan 37, 223 62 Lund

Postadress
Sölvegatan 37, 223 62 Lund

https://www.cec.lu.se/sv/utbildning

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs en examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Dessutom krävs kurserna MVEN15 Klimatförändringen: vetenskap och samhälle, 15 hp och MVEN16 Klimatpolitik: samhällsstyrning och kommunikation, 15 hp eller motsvarande. Svenska 3/B och Engelska 6/B

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 19 mars 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 24 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Vårterminen 2025

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

20 januari 2025 - 23 mars 2025

Ansökan

Öppnas för anmälningar 2024-09-16

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Miljövetenskap: Samhällsplanering med klimatperspektiv är 42 500 SEK.