Geografisk informationsvetenskap - Masterprogram
Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen
Detta masterprogram ger kunskap och förståelse för teori och analys i GIS. Man lär sig att hantera och kritiskt granska geografiska data med avseende på precision och kvalitet. Programmet behandlar teoretiska och praktiska aspekter av digital geografisk dataanalys och möjliggör anställning inom offentlig och privat sektor såväl nationellt som internationellt.
Första delen av programmet består av obligatoriska moduler som ger en teoretisk och praktisk bas för handhavande av GIS. Den andra delen av studierna innebär ett friare val av delkurser då studenten beroende på inriktning och intresse kan fördjupa sig inom verksamhetsområden som: GIS och klimatförändringar, GIS och hydrologi, GIS och turism/rekreation, Programmering i GIS, rumslig infrastruktur (SDI), Miljöplanering, Algoritmteori, Fjärranalys, Webb-GIS, och Biodiversitet.
Undervisningen är helt nätdistribuerad och sker på engelska. En studentversion av ett av de största kommersiella GIS programmen distribueras fritt till studenten, för installation på egen dator (ej Mac operativsystem för närvarande). Huvuddelen av de praktiska övningarna utförs på den egna datorn. Endast presentation och försvar av examensarbetet sker genom personlig närvaro. Programmet kan läsas på helfart, halvfart eller kvartsfart.
Mer om utbildningen hittar du på http://www.nateko.lu.se/education/masters-programmes/masters-programme-in-geographical-information-systems
Utbildningsplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Study advisor: David Tenenbaum, lumagis [at] gis [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Kandidatexamen om minst 180 hp eller motsvarande. Engelska 6/Engelska B.
Urval
baseras på betyg på akademiska kurser samt en motivering för ansökan, inklusive hur den sökande anser sig möta programmets förkunskapskrav, och meriter från yrkesliv och/eller annan praktisk erfarenhet som är relevant för utbildningsprogrammet (från den sökandes Summary sheet ).
Anmälan & antagning
Start Vårterminen 2021
Ingen undervisningstid Lund, heltid 100%
På engelska, distansutbildning
Studieperiod
18 januari 2021 - 15 januari 2023
Ansökan
Stängd för anmälan
Ingen undervisningstid Lund, deltid 50%
På engelska, distansutbildning
Studieperiod
18 januari 2021 - 19 januari 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Start Höstterminen 2021
Ingen undervisningstid Lund, heltid 100%
På engelska, distansutbildning
Studieperiod
30 augusti 2021 - 2 juni 2023
Ansökan
Stängd för anmälan
Ingen undervisningstid Lund, deltid 50%
På engelska, distansutbildning
Studieperiod
30 augusti 2021 - 6 juni 2025
Ansökan
Stängd för anmälan
Ingen undervisningstid Lund, deltid 25%
På engelska, distansutbildning
Studieperiod
30 augusti 2021 - 8 juni 2029
Ansökan
Inställt
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Geografisk informationsvetenskap - Masterprogram är 230 000 SEK.
Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)
När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master
Programspecifika dokument
När du söker detta program behöver du även skicka in ett så kallat Summary sheet:
Summary Sheet (PDF 36 kB, nytt fönster)