Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturgeografi: Global ekosystemdynamik

Kurs 15 högskolepoäng

Beskrivning

I den här kursen får du kunskap om ekosystemprocesser i naturliga, produktionsinriktade och urbana ekosystem. Du får analysera ekosystemens utveckling i förhållande till olika naturliga processer samt mänsklig påverkan såsom markanvändning och klimatförändringar.

Kursen tillhandahåller verktyg för att analysera samspelet mellan klimat, markanvändning, biodiversitet och ekosystemtjänster i olika rumsliga skalor. Kursinnehållet omfattar naturliga ekosystem, ekosystem med produktionsinriktat jord- och skogsbruk, samt urbana ekosystem. Kursen innehåller övningar i att kvantifiera påverkan av globala och regionala miljö- och klimatförändringar utifrån olika aktörers perspektiv, tidigare erfarenheter och möjliga anpassningsåtgärder. I övningarna ingår att identifiera lämpliga metoder för att ta fram scenarier, utvärdera och följa upp anpassningsprocesser, samt att identifiera och hantera metodrelaterade osäkerheter.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Susanna Olsson

E-post: susanna [dot] olsson [at] nateko [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

90 hp naturvetenskapliga studier varav 45 hp ska vara på avancerad nivå.

(Kunskaper motsvarande NGEA04 Ekosystemanalys, 15 hp, rekommenderas)

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

4 november 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi: Global ekosystemdynamik är 42 500 SEK.