Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Naturgeografi: Algoritmer och datastrukturer i GIS

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Denna kurs ger den grundläggande matematiska och datavetenskapliga teorin i GIS, som bygger vidare på den allmänna teorin om GIS. Du får den grundläggande teorin att lagra geografisk data i databaser och de viktigaste algoritmerna i ett GIS. Du lär dig också använda GIS som ett verktyg i rumslig analys.

Syftet med denna kurs är att ge den underliggande matematiska och datavetenskapliga teorin som krävs i GIS. Denna kunskap är nödvändig för att utvärdera resultaten i en analys och för att genomföra mer avancerade analyser där verktygen inte finns i ett standard GIS-program. Föreläsningarna behandlar den grundläggande teorin att lagra geografiska data i databaser och de viktigaste algoritmerna i ett GIS. Övningarna är främst inriktade på att behandla geografiska databaser och att programmera algoritmer. Du kommer att utveckla färdigheter i att programmera grundläggande algoritmer som används vid geografisk informationsbehandling, strukturera och lösa geometriska problem samt kommunicera med en databas utformad för geografiska data.

Kursens utformning

Undervisningen består av föreläsningar, laborationer och projektarbete.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Susanna Olsson

E-post: susanna [dot] olsson [at] nateko [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 90 hp studier i naturvetenskap eller teknik vari minst 15 hp ska vara inom grundläggande geografisk informationsvetenskap, motsvarande NGEA11, Geografiska Informationssystem, grundkurs, 15 hp samt 15 hp inom programmering, t.ex. motsvarande NGEN20, Programmering för tillämpningar inom GIS och fjärranalys, 15 hp. Engelska 6/B.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 3 november 2024

Ansökan

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Naturgeografi: Algoritmer och datastrukturer i GIS är 21 250 SEK.