Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ekonomiska kriser i ett historiskt perspektiv

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Är ekonomiska kriser oundvikliga eller kan vi åtminstone lära oss att hantera dem och kanske lindra effekterna? Kan vi till och med gå starkare ur en kris? Dessa är viktiga frågor i vår tid.

I detta kurspaket kommer vi först att utforska orsakerna till tidigare ekonomiska kriser. Vi ställer oss även frågor om hur olika kriser påverkar produktionssystem, finansiella system samt befolkning och miljö. Vi kommer också att undersöka vad ekonomiska kriser avslöjar om styrkorna och svagheterna i våra ekonomiska system och titta på konsekvenserna av kriser. Vi studerar också i vilken utsträckning dessa kan ha positiva effekter genom att utlösa förändringar driva fram innovationer .

Den här kursen passar både yrkesverksamma som vill förbättra sina färdigheter och universitetsstudenter. Den första delen ges online på 4 högskolepoäng är flexibel för att passa yrkesverksamma och ger en god förståelse för kriser förr och nu. Den andra, och valfria delen på 3,5 högskolepoäng, erbjuder deltagarna en möjlighet till att vidare reflektera över kunskapen från onlinekursen genom sessioner på campus.

Utbildningsplaner för ingående kurser:
EKHD06
EKHD07

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Ekonomisk-historiska institutionen

Besöksadress
Scheelevägen 15B, Alfa 1, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

+46 46 222 74 75

http://www.ekh.lu.se/

Håkan Lobell

Studievägledare

+46 46 222 74 85

hakan [dot] lobell [at] ekh [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 25%

På engelska, distansutbildning

Antal träffar:
3 av vilka 3 är obligatoriska

Studieperiod

2 september 2024 - 19 januari 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Ekonomiska kriser i ett historiskt perspektiv är 15 000 SEK.