Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Matematik 2, fortsättningsnivå, 31-60 hp (för blivande lärare i matematik)

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Matematik 2 är det andra av fyra kurspaket för dig som vill bli gymnasielärare i matematik. De fyra kurspaketen omfattar sammanlagt 120 högskolepoäng och ges under två år med start höstterminen 2022. Kurspaketen ger dig en gedigen teoretisk grund inom de matematiska ämnesdisciplinerna, inklusive ämnesdidaktik och metodik, inför en kompletterande pedagogisk utbildning. Den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU) omfattar 90 högskolepoäng och tillsammans med ämnesstudierna utgör en alternativ väg för att erhålla ämneslärarexamen i matematik.

Kurspaket Matematik 2, 30 hp, består av följande fyra kurser som ges på halvfart under kommande vårtermin:

  • MATB21 Flervariabelanalys 1, 7,5 hp
  • MATB22 Lineär algebra 2, 7,5 hp
  • MATB23 Flervariabelanalys 2, 7,5 hp
  • MATA23 Algebrans grunder, 7,5 hp

Kurserna utgör den andra terminens studier i matematik vid naturvetenskapliga fakultetens avdelning för matematik och samläses med studenterna på kandidatprogrammet i matematik. Samtliga kurser ges på engelska.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Matematik (naturvetenskapliga fakulteten)

Besöksadress
Sölvegatan 18A, 223 62 Lund

Postadress
Box 118, 221 00 Lund

http://www.matematik.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

30 hp i matematik motsvarande kurserna MATA21 Envariabelanalys (15 hp), MATA22 Lineär algebra 1 (7,5 hp), och NUMA01 Beräkningsprogrammering med Python (7,5 hp)
(Obs! Kurspaketet ges med engelska som undervisningsspråk, så det är viktigt med goda kunskaper i engelska för att kunna tillgodogöra sig kursinnehållet)

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 4 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Matematik 2, fortsättningsnivå, 31-60 hp (för blivande lärare i matematik) är 77 500 SEK.