Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Service Management, Sustainable Service Management - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Masterexamen

Studenter sitter tillsammans och studerar. Foto.

Beskrivning

Masterprogrammet i service management är en unik möjlighet för dig som vill gå en ledarskapsutbildning på avancerad nivå med stark forskningsanknytning. I programmet förenas djup ämneskunskap om servicebranschen med en förståelse för de särskilda villkor som krävs för att organisera och leda en serviceorganisation.

När du söker till Masterprogrammet i service management väljer du en av fem inriktningar: Culture and Creativity Management, Retailing and Consumption, Supply Chain Management, Sustainable Service Management eller Service Management – Tourism. Undervisningen sker på engelska och vi antar studenter från hela världen.

Om inriktningen Sustainable service management

Med ett ökat fokus på hållbarhetsfrågor i tjänsteorganisationer tillsammans med satsningar på att utveckla mer hållbara affärsmetoder finns ett behov av personal med specialiserad hållbarhetskompetens. Du kommer att studera, analysera och diskutera hållbarhetsfrågor och teorier med särskilt fokus på tjänster och serviceorganisationer. Du kommer att få förståelse för teorier om hållbar konsumtion, hållbara affärsmodeller och miljöstyrning och miljöpolicy, utveckla de färdigheter som behövs för att bedöma miljöpåverkan av tjänsteverksamhet samt lära dig att identifiera, analysera, bedöma och kommunicera de olika aspekterna med avseende på serviceverksamhetens hållbarhet i ett samhälleligt sammanhang.

Mer information

Läs mer om programmet på den engelska sidan.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programansvarig

Malin Zillinger

E-post: malin [dot] zillinger [at] ses [dot] lu [dot] se

Masterkoordinator

Britta Persson

E-post: master [at] ses [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med ett av följande områden: samhällsvetenskap, företagsekonomi (inkluderande minst 90 hp i ett av dessa områden) eller motsvarande. För tillträde till inriktningen Culture and Creativity Management kan även en svensk kandidatexamen med huvudområde kulturvetenskap (inkluderande 90 hp i kulturvetenskap) eller motsvarande ge behörighet.

Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Urval

Baseras på den sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen är det huvudsakliga urvalskriteriet. Vid urval av studenter beaktas tidigare studieresultat (betyg på kurser och examensarbete för kandidatexamen) och en avsiktsförklaring.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2023

Dagtid Helsingborg, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

28 augusti 2023 - 8 juni 2025

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Service Management, Sustainable Service Management - Masterprogram är 220 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master