Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samhällsgeografi: GIS och forskningsmetodologi i fält

Kurs 7,5 högskolepoäng
Kursen ingår i andra terminen på masterprogrammet i humanekologi (Master's Programme in Human Ecology: Culture, Power and Sustainability) (120 högskolepoäng), och i andra terminen på masterprogrammet i samhällsgeografi (Master's Programme in Human Geography) (120 högskolepoäng). Kursen ges inte som fristående.

Kursen är inriktad på att introducera forskningsmetoder genom tillämpat fältarbete. I kursens första del förbereds fältarbetet genom att en frågeställning formuleras, en metod väljs, ett system för datainsamling utformas och olika GIS-relaterade metoder för datainsamling introduceras.

I kursens andra del genomförs ett fältarbete i eller utanför Sverige där de förberedda metoderna tillämpas och data samlas in. Kursens sista del innebär att insamlad data analyseras och att forskningsresultaten förmedlas. Eventuella kostnader i samband med fältarbetet betalas av studenten.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.keg.lu.se

Kontakt

Studievägledare: huge [at] keg [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

antagen till masterprogrammet i humanekologi (Master's Programme in Human Ecology: Culture, Power and Sustainability) (120 högskolepoäng) eller masterprogrammet i samhällsgeografi (Master's Programme in Human Geography) (120 högskolepoäng). Dessutom krävs fullgjorda kursfordringar om minst 7,5 högskolepoäng i samhällsgeografiska eller humanekologiska forskningsmetoder på avancerad nivå eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Akademiska meriter (APAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Vårterminen 2020

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

4 maj 2020 - 7 juni 2020

Kan bara sökas inom utbildningsprogram.

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Samhällsgeografi: GIS och forskningsmetodologi i fält är 12 500 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen