Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Henrik Sjöholm

alumn från Service Management
All kunskap jag förvärvat under utbildningen har jag med mig mer eller mindre hela livet, det fina är jag fått verktygen att hitta information, utvärdera innehållet och applicera det i arbetslivet.

Vad gör du i din roll?
Jag arbetar som diagnostikansvarig på Min Doktor. Min Doktor erbjuder läkarbesök över nätet, dygnet runt. I min roll ska jag säkerställa att patienterna har tillgång till medicinsk service (labb/röntgen) i hela landet, från tätort till glesbygd. Utöver diagnostikuppdraget hoppar jag med jämna mellanrum in som projektledare. I det senaste projektet var jag projektledare för framtagandet av Min Doktors fysiska kliniker och de kundresor där patient kombinerar digital och fysisk vård.

Hur fick du jobbet?
Efter examen 2011 började min resa inom hälso- och sjukvården. Jag har arbetat som strateg på ett mindre sjukhus, arbetat med innovationer inom sjukvården, vårdexport avseende internationella patienter och läkare innan jag blev headhuntad till Min Doktor.

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?
Kombinationen av debatten om nätläkare och våra landstings och regioners olika förutsättningar skapar en härlig utmaning för mig som diagnostikansvarig att leverera enligt våra patienters förväntningar.

Varför valde du att läsa service management och Health?
Det är en bred utbildning och jag har alltid haft ett intresse för servicemötet, nöjda kunder och glad personal. Valet av Health-inriktningen var givet med min idrottsbakgrund som simmare i Helsingborg, vilket även möjliggjorde att jag kunde kombinera simningen med studierna. Under utbildningen fattade jag mer och mer intresse för sjukvården och såg branschens behov av nytänk från individer utan medicinsk bakgrund.

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?
All kunskap jag förvärvat under utbildningen har jag med mig mer eller mindre hela livet, det fina är jag fått verktygen att hitta information, utvärdera innehållet och applicera det i arbetslivet.

Hur relaterar ditt jobb till inriktningen Health?
Min Doktor är en av Sveriges ledande digitala vårdgivare, företaget är pionjärer i en traditionell bransch. Med de digitala vårdgivarnas intåg i vården kommer patienterna ha ännu lättare att byta vårdgivare utefter upplevelse, framförallt inom den digitala vården. Att se patienten som kund kommer att vara ännu viktigare att förhålla sig till för att behålla sina patienter/kunder när tillgängligheten ökar.

Jag sitter även med i företagets arbetsmiljögrupp där jag har möjlighet att påverka min och mina kollegors arbetsmiljö och göra den ännu bättre. 
 
Hur ska man tänka om man funderar på att välja service management?
Brinner man för goda kundrelationer, glad personal samt studera med en grupp individer som har samma mål är det rätt utbildning.

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?
Våga samarbeta med individer som du normalt inte umgås med. Oftast blir det att man arbetar tillsammans med de man känner sig bekväm med och likasinnade. I arbetslivet kan du inte alltid välja vem du vill samarbeta med samt är det ett ypperligt tillfälle att fundera och reflektera över din roll i olika gruppkonstellationer.

Henrik Sjöholm

Namn: Henrik Sjöholm

Befattning: Diagnostikansvarig

Organisation: Min Doktor

Läste: Service Managment, Health

Tog examen: 2011

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen