Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Drönares teknologi och samhällstillämpningar

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Lär dig tillämpa drönarteknologi inom ditt studieområde. Möjligheterna är oändliga och utvecklingen sker fort. Nya innovationer och samhällstillämpningar utvecklas ständigt. Ett helt nytt europeiskt regelverk för obemannad luftfart har vunnit laga kraft i Sverige som bland annat påverkar sektorer som transport, energi, konstruktion och infrastruktur, logistik, blåljusverksamhet samt skogs- och jordbruk. Kategorierna baseras på risk och användningen bedöms öka exponentiellt vilket kommer att ge såväl positiva som negativa effekter. Under kursen kommer du att få teoretisk utbildning i aeronautiska vetenskaper samt praktisk kompetens för att planera och flyga med obemannade luftfartyg av olika typer och storlekar för att möjliggöra insamling av data. Kursen ges som föreläsningar, workshops och praktiska övningar. Ta del av fördelarna som erbjuds vid Lunds universitets unika testbädd och dess nya drönarlaboratorium vid Trafikflyghögskolan i Ljungbyhed (institution vid LTH). Kursen är väl förankrat i pågående forskning och utvecklingen internationellt. I dag använder Lunds universitet obemannade luftfartyg vid forskning inom bland annat arkeologi, kärnfysik, VR/AR, aerodynamik, AI, robotik, meteorologi, akustik, naturgeografi, kulturgeografi, ekologi/biologi samt påverkan av mänskliga faktorer. De kunskaper och färdigheter som uppnås genom kursen inkluderar bland annat de moment som krävs för utbildning inför att ta drönarkort, upp till och med ÖPPNA-kategorin A1/A2/A3. Examination för drönarkort är inte en del av kursen utan görs på egen hand hos Transportstyrelesen.
 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursadministratör

Pernilla Karlsson

E-post: pernilla [dot] karlsson [at] tfhs [dot] lu [dot] se

Kursansvarig

Johan Eldh

E-post: johan [dot] eldh [at] tfhs [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 23 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Drönares teknologi och samhällstillämpningar är 146 250 SEK.