Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Krisens estetik: Samhällets kriser i rörlig bild

Kurs 7.5 högskolepoäng

En svartvit bild från 1934 på en inspelningsscen till filmen "Triumph of the Will". Foto från Wikimedia Commons.

Beskrivning

Hur uttrycks olika samhälleliga, politiska och kulturella händelser - stora förändringar och kristillstånd - i film och audiovisuellt berättande? Krisens estetik är ett unikt samarbete mellan fyra fakulteter vid Lunds universitet – de humanistiska, konstnärliga, juridiska och medicinska fakulteterna.

Beskrivning av kursinnehåll

Inom kursen, och vid varje undervisningstillfälle behandlas filmer och teman i gemensamma diskussioner med företrädare från de olika fakulteterna. De olika synsätten kompletterar varandra och bidrar till en nyanserad förståelse för en rad centrala frågor – det kan handla om nationalism, flykt/migration, pandemi, miljö/klimat, kriminalitet, krig.

Utformning av kursen 

Hösten 2024 ges Krisens estetik: Samhällets kriser i rörlig bild på campus med föreläsningar/seminarier, vanligtvis måndagar kl. 16-18. 

Vem vänder sig kursen till? 

Kursen vänder sig till både nya studenter och yrkesverksamma, till alla som vill nå fördjupade och tvärvetenskaplig perspektiv på olika aktuella ämnen. Kursen ges som halvfart, ibland som campuskurs och ibland som distanskurs.

 

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Filmvetenskap

Besöksadress
Helgonabacken 12, 223 62 Lund

Postadress
Box 201, 221 00 Lund

+46 46 222 78 47

https://www.sol.lu.se/filmvetenskap

Robert Ekdahl

Studievägledare

robert [dot] ekdahl [at] sol [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 31 oktober 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Krisens estetik: Samhällets kriser i rörlig bild är 14 375 SEK.