Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ljus, rum och hälsa: Att stödja äldre

Kurs 2 högskolepoäng

Beskrivning

Varför inte ta chansen att lära mer om hur ljus och vardagsrutiner kan anpassas för att främja äldres mående, seende och sömn?

Kursens innehåll

I kursen Ljus, rum och hälsa: Att stödja äldre får du lära dig hur ljus påverkar hälsan och praktiskt träna på hur du som yrkesverksam kan underlätta för äldre att ändra sina rutiner och stötta deras egenanpassning av hemmiljön.

Kursen pågår under 12 veckor och är till stor del en Internetbaserad självstudiekurs. Den innehåller dessutom tre obligatoriska fysiska sammankomster på sena eftermiddagar för att göra det möjligt för den som arbetar att delta.

Den här kursen vänder sig till dig som arbetar med äldre, till exempel inom hemtjänst, vård- och omsorg, värd/seniorstödjare på ett trygghetsboende, samordnare på en träffpunkt för äldre, syn- och hörselinstruktör, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Det vill säga yrken där kunskap om ljusets betydelse i äldres vardag kan vara till särskild nytta. Även du som siktar på anställning inom vård- och omsorgssektorn kan gå kursen som komplement till din tidigare utbildning.

Kursens genomförande

Kursen pågår under 12 veckor och är till stor del en internetbaserad självstudiekurs. Den innehåller dessutom tre obligatoriska fysiska sammankomster på sena eftermiddagar för att göra det möjligt för den som arbetar att delta.

Datum för kursträffar vårterminen 2024: 

  • 29 januari (upprop, utdelning av kursmaterial och genomgång av kursupplägg)
  • 21 februari
  • 6 mars 
  • 17 april

Efter kursen

De verktyg som du tillägnar dig under kursen ger dig möjlighet att bidra till bättre ljusförhållanden hos äldre och även ändrade rutiner kopplade till fysisk aktivitet utomhus och sömn, samt på längre sikt främja fortsatt oberoende och hälsosamt åldrande.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Kiran Maini Gerhardsson

E-post: kiran [dot] maini_gerhardsson [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Susanne Destow

E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Eftermiddagstid Lund, deltid 10%

På svenska, distansutbildning

Antal träffar:
4 av vilka 3 är obligatoriska

Studieperiod

29 januari 2024 - 21 april 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)*
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)*
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 10 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Ljus, rum och hälsa: Att stödja äldre är 6 667 SEK.