Introduktion till kognitiv neurovetenskap
Kurs 4.5 högskolepoäng
Beskrivning
Är du intresserad på hur hjärnan hanterar grundläggande funktioner såsom språk, minne, emotioner, uppmärksamhet och våra sinnen?
Kursens innehåll
I Introduktion till kognitiv neurovetenskap får du lära dig mer om dessa processer samt andra komplexa fenomen såsom medvetande, hjärnans struktur och hur vi förändras i takt med att vi blir äldre. Kursen ger en övergripande introduktion till ämnet kognitiv neurovetenskap och riktar sig både till dig som är student eller dig som är yrkesverksam inom till exempel vård eller skola.
Under cirka sex veckors tid avhandlas perception, uppmärksamhet, hur minnet fungerar, emotioner, högre kognitiv funktion, kommunikation och vår syn på andra. Allt med basis i det som vi idag vet om hjärnan.
Kursens genomförande
Kursen pågår i ungefär sex veckor under halvfart på Campus i Lund. Det är obligatoriskt att delta på kursens seminarier och den avslutande examination på plats i Lund.
Efter kursen
Efter genomförd kurs förväntas du ha en grundläggande förståelse för kognitiv neurovetenskap. Dessa kunskaper kan anses vara relevanta för att förstå modern forskning inom en rad kliniska fält, samt gynnar den enskildes förståelse för egna interna processer samt beteenden hos andra.
Kursplan
Stängd för anmälan
Alla utbildningstillfällenKontakt
Kursansvarig
Johan Mårtensson
E-post: johan [dot] martensson [at] med [dot] lu [dot] se
Studievägledare
E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se
Behörighet & urval
Förkunskapskrav
Urval
Anmälan & antagning
Start Höstterminen 2024
Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%
På svenska
Studieperiod
2 oktober 2024 - 3 december 2024
Ansökan
Stängd för anmälan
Urvalsgrupper | HT 2024 |
---|---|
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI) | * |
Gymnasiebetyg med komplettering (BII) | * |
Folkhögskolebetyg (BF) | - |
Högskoleprovet (HP) | * |
Totalt antal antagna
Höstterminen 2024 - 58 st
- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen
Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.
Anmäl dig via antagning.se
Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.
Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor
Sen anmälan
Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.
Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES
Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/
Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Introduktion till kognitiv neurovetenskap är 15 375 SEK.