Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Introduktion till kognitiv neurovetenskap

Kurs 4.5 högskolepoäng

Beskrivning

Är du intresserad på hur hjärnan hanterar grundläggande funktioner såsom språk, minne, emotioner, uppmärksamhet och våra sinnen?

Kursens innehåll

I Introduktion till kognitiv neurovetenskap får du lära dig mer om dessa processer samt andra komplexa fenomen såsom medvetande, hjärnans struktur och hur vi förändras i takt med att vi blir äldre. Kursen ger en övergripande introduktion till ämnet kognitiv neurovetenskap och riktar sig både till dig som är student eller dig som är yrkesverksam inom till exempel vård eller skola.

Under cirka sex veckors tid avhandlas perception, uppmärksamhet, hur minnet fungerar, emotioner, högre kognitiv funktion, kommunikation och vår syn på andra.  Allt med basis i det som vi idag vet om hjärnan.

Kursens genomförande

Kursen pågår i ungefär sex veckor under halvfart på Campus i Lund. Det är obligatoriskt att delta på kursens seminarier och den avslutande examination på plats i Lund.

Efter kursen

Efter genomförd kurs förväntas du ha en grundläggande förståelse för kognitiv neurovetenskap. Dessa kunskaper kan anses vara relevanta för att förstå modern forskning inom en rad kliniska fält, samt gynnar den enskildes förståelse för egna interna processer samt beteenden hos andra.

Öppen för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Kursansvarig

Johan Mårtensson

E-post: johan [dot] martensson [at] med [dot] lu [dot] se

Studievägledare

Susanne Destow

E-post: fris_studsoc [at] med [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

20 mars 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,94
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)20,96
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)1,25

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 45 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Start Höstterminen 2024

Blandad undervisningstid Lund, deltid 50%

På svenska

Studieperiod

2 oktober 2024 - 3 december 2024

Ansökan

Öppen för sen anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Introduktion till kognitiv neurovetenskap är 15 375 SEK.