Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Prestito di lusso o prestito di necessità, una ricerca sulle parole "appeal", "competitor", "design" e "target" in un corpus italiano.

Författare

  • Louise Andréasson

Summary, in Swedish

Ett språk är i ständig förändring, nya verb och uttryck myntas hela tiden. Ett språk lånar även ord från andra språk, anledningarna kan vara olika. I denna uppsats undersöks fyra engelska ord (appeal, competitor, design, target) som numera även finns i italienarnas vokabulär. Frågan är: hur används dessa ord i italienskan? Undersökningen har gjorts via ett italienskt corpus och det framgår att dessa ord används med en mer snäv betydelse än i ursprungsspråket. Ordet "appeal" till exempel används i sammanhang då det talas om en produkts attraktionskraft men inte om en persons attraktionskraft.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2013

Språk

Italienska

Dokumenttyp

Examensarbete för kandidatexamen

Ämne

  • Languages and Literatures

Nyckelord

  • prestito sinonimia iperonimia iponimia

Handledare

  • Verner Egerland (Professor)