Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Interkulturell vänskap som motdiskurs - ett historiskt perspektiv

Författare

Redaktör

  • Hans Lorentz
  • Bosse Bergstedt

Summary, in Swedish

Vännerna från skoltiden har för många en stor betydelse. När den kände palestinsk-amerikanske litteraturvetaren Edward W. Said skrev sitt livs historia insåg han att just vännerna från sina tidiga skolår påverkat hans liv mer än vad andra vänner gjort. I "Utan Hemvist" berättar han också om sin mamma. När mamman talade om en person som hon uppskattade och spenderade mycket tid tillsammans med på äldre dagar, ville mamman ändå inte kalla henne för vän eftersom de inte gått i skolan ihop. Under sin uppväxt i Jerusalem gick Edward Said i en brittisk skola där man blandade judiska, kristna och muslimska barn. Utifrån denna och liknande skolor i Jerusalem reflekterar jag över om vänskap kan vara ett begrepp att ta fasta på i just en mångkulturell lärandemiljö och hur användandet av begreppet kan både motsäga och befrämja interkulturalism.

Avdelning/ar

Publiceringsår

2006

Språk

Svenska

Publikation/Tidskrift/Serie

Interkulturella Perspektiv. Pedagogik i mångkulturella lärandemiljöer.

Dokumenttyp

Del av eller Kapitel i bok

Förlag

Studentlitteratur AB

Ämne

  • History

Nyckelord

  • Anglikanska skolor i Jerusalem
  • Interkulturell pedagogik och vänskap

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 91-44-04484-4