Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lärresurser - hur kan studenternas lärande förstärkas genom användande av öppna digitala lärresurser.

Författare:
Publiceringsår: 2010
Språk: Övrigt
Sidor: 1-9
Publikation/Tidskrift/Serie: [Host publication title missing]
Dokumenttyp: Konferensbidrag
Förlag: Lund University

Sammanfattning

Öppna digitala lärresurser (Open Educational Resources - OER) är resurser som finns tillgängliga på Internet och som kan användas fritt och i många fall också bearbetas fritt. Universitet världen över lägger ut sitt kursmaterial fritt på nätet, t ex MIT, Stanford och Open University. Lunds universitet har nyligen skapat en egen YouTube kanal och kommer snart att finnas på iTunesU och blir alltmer synligt i olika sociala medier.

Lunds universitet deltar sedan 2010 i ett nationellt projekt initierat av nätverket IT i högre utbildning och finansierat av Kungliga Biblioteket. Syftet är att sprida kunskap och användning om öppna digitala lärresurser. Inom ramen för projektet arrangeras sex dialogseminarier, varav ett i Lund (2011-03-03). Seminarierna ges också online. I anslutning till projektet kommer Lunds universitet att bredda dialogen om öppna digitala lärresurser och utvecklingen av användandet och spridningen av de egna producerade resurserna.

Nyckelord

  • Information Studies
  • Educational Sciences
  • open educatioal resources
  • oer
  • SoTL

Övriga

HT-områdets inspirationskonferens
Submitted

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen