The Conversation

Om The Conversation

Lunds universitet är medlem i det brittiska samarbetet, nyhetsförmedlaren The Conversation. På The Conversation kan forskare vid ett medlemsuniversitet publicera sig populärvetenskapligt. Genom att materialet är öppet och fritt att dela (Creative Commons) kan det få stor spridning då det ofta plockas upp av stora, internationella medier. The Conversation drivs utan vinst och av universitet och forskningsfinansiärer.

Forskarna skriver i sitt eget namn och på engelska och det utgår ingen ersättning för det som publiceras. För den individuella forskaren innebär en publicering direkt återkoppling på hur mycket en artikel har blivit läst och av vem. Denna statistik kan t.ex användas för att beskriva impact i ansökningar.

För universiteten i stort är samarbetet ett sätt att bidra med vetenskap och kunskap i dagens föränderliga medielandskap.

För mer information, kontakta lotte [dot] billing [at] kommunikation [dot] lu [dot] se (Lotte Billing), +46 727-07 45 46

Sidansvarig: