Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Gustav Bäck, trafikplanerare

"Nu har jag forskningen att luta mig mot när jag fattar beslut"
Kollektivtrafiken behöver utvecklas och bli mer attraktiv. Hur detta ska ske diskuteras på uppdragsutbildningen Strategisk kollektivtrafikplanering, som samlar representanter från hela kollektivtrafikbranschen. Gustav Bäck, som jobbar som trafikplanerare på Östgötatrafiken, anmälde sig och fick mer kött på benen generellt när det gäller kollektivtrafik och mer specifikt gällande planeringsprinciper.

Gustav Bäck, trafikplanerareDet var Gustav Bäcks chef som rekommenderade utbildningen, då han också gått den för några år sedan. Tidigare hade Gustav Bäck gått en logistikutbildning, men ville nu ha en mer akademisk bakgrund kring just kollektivtrafik. Detta för att kunna luta sig mot forskning i sitt beslutsfattande.

– Jag har fått en mer vetenskaplig och akademisk förankring i det jag håller på med. Den har varit givande, verkligen! Ett plus i kanten är att jag också fått högskolepoäng för kursen.

Flera anställda på Östgötatrafiken har gått utbildningen och känner att de kan anpassa kollektivtrafiken mer efter konsumenterna och deras efterfrågan. Bland annat är det viktigt för konsumenterna att avgångar har jämna intervall. Även tiden är viktig, dels restiden men också tiden det tar att ta sig till hållplatsen.

– Just kundperspektivet, vad det är kunden efterfrågar, och vad det är kunden tycker är jobbigast, det tog jag nog med mig från utbildningen absolut mest.

Upplägget på utbildningen tyckte Gustav Bäck var bra. De hade två veckors undervisning med tre veckors mellanrum. Dagarna var intensiva mellan åtta och fem, men tack vare en bra balans mellan föreläsningar och praktiska uppgifter kändes dagarna inte så långa. Han rekommenderar utbildningen starkt till någon som jobbar inom en kollektivtrafikmyndighet eller med trafikplanering inom kommunen.

 

Fler porträtt på tidigare deltagare och uppdragsgivare

Sidansvarig:

kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 07 07

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Vem ger kursen?

Kursen ges av K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik i samarbete med institutionen för Teknik och Samhälle vid Lunds Tekniska Högskola och avdelningen Trafik och väg.

 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen