Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Examensarbete och uppsats

Läs andras uppsatser – och publicera dina egna

Här erbjuder vi dig hjälp att komma igång eller komma vidare med din uppsats, examensarbete eller ”exjobb” som det också brukar kallas. Du kan också få möjlighet att publicera din uppsats på nätet, i LUP Student Papers.

Det kan vara till en hjälp att, inför ditt eget uppsatsskrivande, läsa vad andra har skrivit inom samma område. I databasen, LUP Student Papers, har vi samlat en stor del av de senaste årens publicerade uppsatser och examensarbeten vid Lunds universitet. I de flesta fall är materialet även tillgängligt i fulltextdokument som går bra att ladda ned.

Sök uppsats

Sök bland examensuppsatser i vår publikationsdatabas (öppnas i ny flik)

Gör en avancerad sökning

Lunds universitets bibliotek har tagit fram en avancerad sökfunktion för LUP Student Papers med fler möjligheter att kombinera söktermer och göra avgränsningar. De enskilda posterna innehåller mer information, och det finns utökade exportmöjligheter från träfflistorna jämfört med sökfunktionen ovan.

Gör en avancerad sök i LUP Student Papers på Lunds universitets biblioteks webbplats

Publicera en uppsats i LUP Student Papers

Vill du att ditt arbete ska bli synligt på nätet? Då kan du publicera ditt examensarbete eller din uppsats i LUP Student Papers.

Registrera och ladda upp din uppsats – Universitetsbibliotekets webbplats

Studieverkstaden ger dig stöd i ditt skrivande

Det akademiska skrivandet kräver speciella färdigheter. Att skriva till exempel PM, papers eller en uppsats kan vara knepigt, eftersom det är vissa regler som ska följas.

Studieverkstaden erbjuder dig individuell handledning och kurser i studieteknik och skrivande. I studieverkstaden möter du språkpedagoger med särskild kompetens i svenska och svenska som andraspråk.

Kontakta Studieverkstaden

Se videor om skrivande

Lunds universitet ger två öppna nätkurser om skrivande. En handlar om akademiskt skrivande på engelska och en om att skriva akademiskt i allmänhet.

Du kan välja att följa hela kurserna, eller att ta del av kursernas videoinnehåll när du själv önskar. Alla filmerna finns tillgängliga via Youtube.

Mer om filmerna om akademiskt skrivande på bibliotekens webbplats

Kontaktinformation

Lunds universitetsbibliotek/
LUP Student Papers
Kristoffer Holmqvist
publicera [at] lub [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 82 55

Studieverkstaden
studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 43 92

Film om akademiskt skrivande

På Youtube-kanalen "Lund University Edu" kan du bland annat se filmer om hur du planerar din uppsats på bästa sätt.

Se film om...