Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentambassadör utomlands

När du blir nominerad till att åka på utbyte till något av Lunds universitets partneruniversitet i världen, innebär det även en rättighet och en skyldighet att vara en ambassadör för universitetet.

Lunds universitet deltar i informationsmässa om studier. Foto.

Du är en av Lunds universitets viktigaste representanter och vårt ansikte mot omvärlden. Kanske får du frågor om Lunds universitet under din utlandsvistelse, ombeds att ge en presentation eller representera universitetet vid en Study Abroad-mässa hos partneruniversitetet. Vi har samlat information på den här sidan som ska underlätta ditt ambassadörskap och hjälpa dig att snabbt hitta det material du behöver.

Du har en viktig roll och kan bidra till att Lunds universitet får fler inresande utbytesstudenter. Utbytesstudenter bidrar till Lunds universitets internationella profil, som är en viktig faktor i det som gör universitet till ett av världens bästa universitet.  Många utbytesstudenter återkommer också till Lunds universitet för fortsatta studier. Tänk på att ju fler utbytesstudenter som kommer till oss, desto fler av Lunds universitets studenter kan också få möjligheten att resa iväg på utbytesstudier. Det finns alltså flera goda skäl att marknadsföra Lunds universitet när du är utomlands.

Varför studera vid Lunds universitet? – en internationell student berättar

Studying in Lund as an exchange student (film clip on YouTube).