Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

Har du redan ett jobb, men vill studera vid sidan om arbetet eller gå en kurs på arbetstid? Här lyfter vi fram några av alternativen som finns för dig som arbetar och vill kompetensutveckla dig.

Kursdeltagare på en uppdragsutbildning

Lunds universitet är ett utmärkt alternativ för kompetensutveckling, både för dig med och utan akademisk grundutbildning. Vi kan erbjuda både kostnadsfri utbildning inom vårt ordinarie utbildningsutbud och specialanpassade uppdragsutbildningar som din arbetsgivare betalar.

Vårt ordinarie utbildningsutbud

Lunds universitet har ett flertal fristående kurser och även några program som ges på halvfart eller kvartsfart. Det innebär att du som jobbar skulle kunna läsa en utbildning vid sidan av ditt arbete. Vi har även en hel del kurser som ges på distans över internet.

Det finns också ett antal kurser speciellt riktade till dig som är yrkesverksam, inom vårt ordinarie kursutbud. Framför allt gäller det kurser inom musik, vård och lärarutbildningen. 

Program och kurser inom vårt ordinarie utbildningsutbud är alltid gratis och ger dig akademiska poäng när du har klarat kursen. När du söker utbildningar inom det ordinarie utbudet måste du ha minst grundläggande behörighet för att kunna komma in. För en del utbildningar gäller särskild behörighet. Du kan också ansöka om prövning om reell kompetens.

MOOC-kurser

MOOC:ar är öppna nätkurser som välkomnar alla intresserade, oavsett förkunskaper. Kurserna är gratis och ges på distans via internet. Du kan inte räkna in en MOOC i din examen eller få högskolepoäng för kursen, men du kan å andra sidan ofta läsa dem vid sidan av ditt arbete eller andra studier.

Uppdragsutbildning, betalas av arbetsgivaren

Lunds universitet erbjuder kompetensutveckling till anställda inom företag, myndigheter och organisationer i form av uppdragsutbildning. Du kan gå kurser inom vårt befintliga uppdragsutbildningsutbud, eller be din arbetsgivare att beställa en skräddarsydd utbildning.

Du får tillgång till pedagoger och forskare i framkant, ofta med bred yrkeserfarenhet. Utbildningarna kan omfatta allt från ett halvdagsseminarium till ett komplett masterprogram och hålls på din arbetsplats, på distans via internet, hos oss i Lund eller någon annanstans.

Många av våra uppdragsutbildningar ger dig dessutom akademiska poäng. Det är ingen skillnad på dessa poäng och på sådana som du får efter godkänd examination på universitetets ordinarie utbildningar. Kursbevisen har samma status.

Dina erfarenheter väger tungt och därför behövs inga betyg eller andra intyg på förkunskaper visas upp för att kunna bli antagen till en uppdragsutbildning.

Det är alltid din arbetsgivare som betalar kursavgiften.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Lund University Commissioned Education (LUCE)
info [at] education [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 07 07
Fax: 046-222 07 50

Besöksadress:
Stora Algatan 4, Lund
Karta via Google

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Kontaktinformation

Besöksadress i Lund:
Sektionen Student och utbildning
Genetikhuset, Plan 3
Sölvegatan 29 B, Lund

Karta på google.se

Allmän studievägledning

studievagledning [at] stu [dot] lu [dot] se

Studie- och karriärvägledare:

Frida Björk

Frida Björk
Telefon: 046-222 70 77

Cecilia Johansson

 

 

 
Cecilia Johansson
Telefon: 046-222 70 52

Bild på Astrid


Astrid Johnson
Telefon: 046-222 43 64

Petra Mohn
 

 

 Petra Mohn
Telefon: 046-222 70 56

Anna Selfvén

Anna Selfvén
Telefon: 046-222 77 89

 

Tjänstledighet för studier

Tänk på att du ofta kan ha rätt till obetald tjänstledighet från ditt arbete för att studera. Fråga din arbetsgivare eller ditt fackförbund för mer information.

Lagen om arbetstagares rätt till ledighet för utbildning på notisum.se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen