Utöka din behörighet via Lärarlyftet

Uppdragsutbildning
Via fortbildningssatsningen Lärarlyftet kan du som är anställd lärare med lärarexamen och som undervisar i ämnen som du saknar behörighet i utöka din behörighet.

Uppdragsutbildning

Kurser från Lunds universitet med start höstterminen 2020

Vi tar in sena anmälningar ända fram till kursstart

Mer information om Lärarlyftet - Skolverkets webbplats

Blankett för huvudmans godkännande

För att vara behörig att läsa kurs inom Lärarlyftet behöver du ha din huvudmans godkännande. Blankett finns på Skolverkets hemsida.

Validering av tidigare studier

Du som deltar i kurser inom ramen för Lärarlyftet har möjlighet att tillgodoräkna dig högskolepoäng genom validering av kunskaper och färdigheter från tidigare studier och yrkesverksamhet.

Med validering menar vi kartläggning och bedömning av deltagarens kunskaper och färdigheter/kompetens i förhållande till lärandemålen i den kurs han/hon är antagen till. Tillgodoräknandet avser del av kurs.

För information om hur du ansöker om validering vänligen skriv till lararlyftet [at] education [dot] lu [dot] se efter att du blivit antagen.

Sidansvarig:

Kontakt

Projektteamet på avdelningen för uppdragsutbildning vid Lunds universitet lararlyftet [at] education [dot] lu [dot] se

Telefon (direkt): 072-520 45 46
Telefon (gemensam för uppdragsutbildning): 046-222 07 07

Tidigare deltagare i Lärarlyftet berättar om sina erfarenheter

Läs mer om Lärarlyftet