Lästräffar och skrivträffar med Studieverkstaden

Varje termin arrangerar Studieverkstaden ett antal lästräffar och skrivträffar för universitetets studenter. Här kan du läsa mer om dessa och hur du gör för att anmäla dig.

Studenter på Campus Helsingborg, maj 2021. Foto: Johan Persson.
På Studieverkstadens lästräffar och skrivträffar erbjuds du en arbetsplats och en gemenskap med andra studenter i samma situation. Foto: Johan Persson.

Lästräffar: strategier för ditt läsande

Upplever du att läsandet känns utmanande, och du kanske inte vet hur du ska ta dig an all kurslitteratur som ska läsas? Då rekommenderar vi dig att delta i någon av våra lästräffar. Ta med dig din aktuella kurslitteratur så sätter vi tillsammans konkreta mål för ditt läsande under träffen. Förbered dig genom att tänka igenom vad du vill uppnå med ditt deltagande.

Vi erbjuder dig en arbetsplats, en gemenskap med andra studenter som läser sin kurslitteratur och språkpedagoger att fråga om råd kring akademiskt läsande. Lästräffen inleds med en kort genomgång av utmaningar i akademiskt läsande och tips om hur du kan utveckla ditt läsande.

Aktuella datum för lästräffar hösten 2022

Höstterminens lästräffar sker vid nedanstående datum och tider. Lästräffarna hålls på svenska men du är välkommen att ta med dig litteratur på det språk du läser.

• Tisdag 4 oktober, kl. 13:00-16:00 (Genetikhuset)
  • Torsdag 13 oktober, 14:00-17:00 (Campus Helsingborg)
  • Torsdag 10 november, 09:00-12:00 (Genetikhuset)
  • Tisdag 6 december, 16:00-19:00 (Genetikhuset

Anmälan till höstens lästräffar

Du anmäler dig till våra lästräffar genom att skicka ett mejl till studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se. Vänligen ange vilket eller vilka tillfälle/tillfällen din anmälan avser.

Skrivträffar: ett stöd i skrivprocessen

Upplever du att skrivandet känns utmanande, och kanske också ensamt? Då rekommenderar vi dig att delta i någon av våra skrivträffar. Ta med dig en uppgift du skriver på (eller borde skriva på) till skrivträffen och få chansen att träffa andra i samma situation.

Vi erbjuder dig en arbetsplats, en skrivargemenskap och språkpedagoger att fråga om råd.

Aktuella datum för skrivträffar hösten 2022

Höstterminens skrivträffar sker vid nedanstående datum och tider. Skrivträffarna hålls på både svenska och engelska men du är välkommen oavsett vilket språk du skriver på.

På följande skrivträffar är det talade språket svenska:

• Tisdag den 18 oktober klockan 14.00-17.00 (Lund)
  • Onsdag den 19 oktober klockan 14.00-17.00 (Campus Helsingborg)
  • Onsdag den 23 november klockan 16.00-18.00 (Zoom)
  • Onsdag den 14 december klockan 16.00-18.00 (Zoom)

På följande skrivträffar är det talade språket engelska:

• Tisdag den 25 oktober klockan 14.00-17.00 (Genetikhuset i Lund)
  • Onsdag den 26 oktober klockan 14.00-17.00 (Campus Helsingborg)
  • Torsdag 17 november klockan 14.00-17.00 (Genetikhuset i Lund)
  • Onsdag den 30 november klockan 16.00-18.00 (Zoom)

Plats

Skrivträffarna kommer genomföras på plats i Genetikhuset i Lund, på Campus Helsingborg och via Zoom. Övrig information och eventuell länk skickas till dig via e-post efter att du gjort din anmälan.

Anmälan till höstens skrivträffar

Du anmäler dig till våra skrivträffar genom att mejla till någon av mejladresserna nedan. Vänligen ange vilket eller vilka tillfälle/tillfällen din anmälan avser. Eftersom ett syfte med skrivträffen är att skapa en skrivargemenskap är det viktigt att du deltar under hela skrivträffen.

• För att anmäla dig till skrivträffarna på svenska, skicka ett mejl till: studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se
  • För att anmäla dig till skrivträffarna på engelska, skicka ett mejl till: english [dot] support [at] stu [dot] lu [dot] se

Först till kvarn får en plats!

Du bokar en tid med Studieverkstaden genom vårt bokningssystem TimeCenter:

Boka tid med Studieverkstaden

Öppettider:
Måndag-fredag efter tidsbokning.

Vi som arbetar på Studieverkstaden är:
Frida Blomberg
Atli Dungal Sigurdsson
Cecilie Fonnesbech
Ann Kull
Maria Källqvist
Sandra Petersson

Besöksadress:
Genetikhuset, rum 219-222
Sölvegatan 29 B, Lund
Karta på google.se

Campus Helsingborg
Universitetsplatsen 2, Helsingborg
Karta på google.se

Postadress:
Studieverkstaden

studieverkstad [at] stu [dot] lu [dot] se

Hur lär jag mig skriva fungerande texter?

Det är en fråga som många studenter söker svar på. Universitetet har flexibla nätbaserade kurser i akademiskt skrivande i både svenska och engelska.

Särskilda kurser i språk och akademiskt skrivande