Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kurser och föreläsningar

Studenthälsans kurser
Du kan gå ett antal kurser på Studenthälsan. Vissa kurser anordnar vi löpande varje termin, andra anordnar vi på begäran. Välkommen!

Kurser

Prokrastineringsgrupp

Prokrastineringsgruppen är till för dig som har svårt att organisera studierna eller som upprepat skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att minska prokrastinering och att komma igång med studierna.

Gruppen kommer att träffas varje vecka i Studenthälsans lokaler, torsdagar kl 15.15--16.45. Deltagandet i gruppen är kostnadsfritt.

För mer information eller anmälan mejla Åsa Probert
Mejladress: asa [dot] probert [at] stu [dot] lu [dot] se 
Studenthälsan har fortlöpande intag till gruppen vilket innebär att du som student kan hamna i kö och börjar när det blir en plats ledig. Så först till kvarn!

Ser gärna vår föreläsning om prokrastinering.

Prokrastineringsfilm (Youtube)

Våga tala

Känner du obehag, rädsla, skakar, darrar på rösten eller kanske oro långt i förväg när du ska tala inför grupper. Det kan vara när du ska hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller vara aktiv vid seminarier som du upplever att du inte kan göra dig själv rättvisa. Du är inte ensam, så känner många studenter

Kursen "Våga tala" är till för dig som är student och vill till rätta med den här typen av problem. I "Våga tala" arbetar vi med att du får lära dig vad talängslan är, träna dig på att möta obehaget samt få fler strategier och verktyg att hantera din talängslan med.
Teori och praktik varvas, det blir en hel del övningar inför gruppen. Det är ett krav att du är med vid så många av de sex tillfällena som möjligt eftersom övningarna i kursen innebär att ni är varandras publik och stöd. Gruppen består av max 16 deltagare. Varje kurstillfälle är 2,5 timme och vi träffas under sammanlagt sex tillfällen.

Datum:  Tisdagar 25/9, 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 30/10
Tid: 13.30--16.00
Plats: Studenthälsans lokaler, Paradisgatan 5 B
Kostnad: 450 kr inkl kursmaterial.

Fullt! Går ej att anmäla sig längre.
Klicka här för att avanmäla dig från kursen

Stresshanteringskurs

En stresshanteringskurs för dig som vill förebygga och kunna hantera stress i studierna, samt öka förståelsen för hur din livsstil påverkar din stresshantering(förmåga).
Kursen omfattar fyra tillfällen och ett deltagande kräver närvaro varje gång.

Datum: OBS! Ändrade datum. Måndagar 29/10, 5/11, 12/11, 19/11
Tid: 13.00--16.00
Plats: Studenthälsans lokaler, Paradisgatan 5 B
Kursavgift:  200 kronor.

Fullt! Går ej att anmäla sig längre.
Klicka här för att avanmäla dig från kursen

 

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen