Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kurser och föreläsningar

På Studenthälsan erbjuder vi kurser för dig som student. Dessutom arrangerar vi lunchföreläsningar med olika teman relaterade till studenthälsa. Välkommen!

Genvägar till sidans innehåll:

Digitala lunchföreläsningar

Onsdagar klockan 12.15–13.00

Föreläsningarna hålls via Zoom och länk skickas till dig via e-post när du anmält dig. Du kan läsa mer om vårens föreläsningar nedan.

Anmäl dig till en eller flera av våra lunchföreläsningar

19 maj - Coping with stress

What stress is and strategies on how to handle it.

Kurser hos Studenthälsan

Hantera självkritik i studier (stängd för anmälan VT21)

Det finns flera olika anledningar till att vara självkritisk som är kopplat till dåligt mående. En förhållningssätt för att bli mindre självkritisk och på så vis må bättre är att hantera självkritik i studier med compassion.

Compassion är en förmåga som innebär ”att vara uppmärksam på lidande och ha en motivation att försöka minska det, samt att vilja öka välmående”. Forskning har visat att odla en medkännande version av oss själva sänker nivån av självkritik. Den medkännande förmågan är medfödd men behöver tränas precis som vi tränar vår kropp. 

I kursen tränar vi medkänsla genom olika övningar. Syftet är att möta oss själva med en emotionell ton av värme, acceptans och omsorg när det är svårt och självkritiken slår till i universitetsstudierna.

Kursen ges via Zoom. Du kommer en vecka innan kursstart bjudas in till första kurstillfället där du får en länk samt arbetsmaterial till kurstillfälle 1. Kursen är omarbetad och anpassad till Zoom vilket innebär att det sker mer självstudier mellan kurstillfällena. Legitimering sker via Zoom vid första tillfället.

Datum: 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5
Tid: Måndagar klockan 13.30–15.30
Plats: Kursen ges via Zoom

Deltagandet i gruppen är kostnadsfritt. Kursen kräver deltagande vid samtliga tillfällen.

Anmälan till kursen Hantera självkritik i studier är stängd för vårterminen 2021.

Avanmäl dig från kursen

Våga tala (stängd för anmälan VT21)

Känner du obehag, rädsla, skakar, darrar på rösten eller kanske oro långt i förväg när du ska tala inför grupper? Det kan vara när du ska hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller vara aktiv vid seminarier som du upplever att du inte kan göra dig själv rättvisa. Du är inte ensam, så känner många studenter.

Kursen är till för dig som är student och vill komma till rätta med den här typen av problem. I "Våga tala" arbetar vi med att du får lära dig vad talängslan är, träna dig på att möta obehaget samt få fler strategier och verktyg att hantera din talängslan med.

Teori varvas med praktik och det blir en hel del övningar inför gruppen. Teori och hemuppgifter att lösa får du via Canvas och övningarna gör vi en klassrumsmiljö. Vi uppmanar dig som deltagare att vara med vid samtliga övningstillfällen eftersom övningarna i kursen innebär att ni är varandras publik och stöd. Gruppen består av max 15 deltagare. Varje kurstillfälle är 2 timmar och vi träffas under sammanlagt sex tillfällen.

Anmälan till kursen Våga tala är stängd för vårterminen 2021. Vi återkommer hösten 2021 med aktuella kursdatum och anmälningslänk.

Deltagandet i gruppen är kostnadsfritt.

Kontaktinformation

Studenthälsan
Telefon:
046-222 43 77

Receptionens telefontider:

Måndag–onsdag och fredag 08.30–09.30
Torsdag 08.30–09.00

Med reservation för tillfälliga ändringar.

Besöksadress:
Sandgatan 3
Lund

Postadress:
Lunds universitet
Studenthälsan
Box 117
221 00 LUND

Se karta på google.se

För dig som pluggar på LTH:

Förutom Studenthälsan kan du också vända dig till kuratorerna på LTH.

Kontaktuppgifter till kuratorerna på LTH

För dig som är doktorand:

Vänd dig till Företagshälsovården

För dig som är anställd, representant för en studentkår eller annan organisation:

Information om Studenthälsan - Medarbetarwebben.lu.se