Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kurser och föreläsningar

Studenthälsans kurser och föreläsningar 2017
Du kan gå ett antal kurser eller komma på våra föreläsningar på Studenthälsan. Vissa kurser anordnar vi löpande varje termin, andra anordnar vi på begäran. Välkommen!

Studenter på föreläsning

 

Kurser

 

Prokrastineringsgrupp

Prokrastineringsgruppen är till för dig som har svårt att organisera studierna eller som upprepat skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att minska prokrastinering och att komma igång med studierna.

Gruppen kommer att träffas varje vecka i Studenthälsans lokaler, torsdagar kl 15.15--16.45. Deltagandet i gruppen kommer att vara kostnadsfritt under första året (2017).

Om du är intresserad av att delta i prokrastineringsgruppen kan du anmäla dig via vårt anmälningsformulär så kontaktar vi dig för mer information. Studenthälsan har fortlöpande intag till gruppen vilket innebär att du som student kan hamna i kö och börjar när det blir en plats ledig. Så först till kvarn!

Under vår julstängning går det ej att anmäla sig till kursen.
Välkommen åter i januari!

Ser gärna vår föreläsning om prokrastinering.

Prokrastineringsfilm (Youtube)

Våga tala

Känner du obehag, rädsla, skakar, darrar på rösten eller kanske oro långt i förväg när du ska tala inför grupper. Det kan vara när du ska hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller vara aktiv vid seminarier som du upplever att du inte kan göra dig själv rättvisa. Du är inte ensam, så känner många studenter

Kursen "Våga tala" är till för dig som är student och vill till rätta med den här typen av problem. I "Våga tala" arbetar vi med att du får lära dig vad talängslan är, träna dig på att möta obehaget samt få fler strategier och verktyg att hantera din talängslan med.
Teori och praktik varvas, det blir en hel del övningar inför gruppen. Det är ett krav att du är med vid så många av de sex tillfällena som möjligt eftersom övningarna i kursen innebär att ni är varandras publik och stöd. Gruppen består av max 16 deltagare. Varje kurstillfälle är 2,5 timme och vi träffas under sammanlagt sex tillfällen.

Datum: Kommer information i januari 2018
Tid: 13.30--16.00
Plats: Studenthälsans lokaler, Paradisgatan 5 B
Kostnad: 450 kr inkl kursmaterial. Uteblivande från kursen debiteras med 500 kr.

Stress, livsstil och studier

En stresshanteringskurs för dig som vill förebygga och kunna hantera stress i studierna, samt öka förståelsen för hur din livsstil påverkar din stresshantering(förmåga).
Kursen omfattar fyra tillfällen och ett deltagande kräver närvaro varje gång. 16 platser erbjuds. Kursen har följande innehåll men anpassas så långt det är möjligt efter deltagarna:

  • Session 1: Fakta kring stress – vad, hur, varför? Livsstil samt hemuppgift
  • Session 2: Tankar, känslor och studieteknik, kroppsliga övningar samt hemuppgift
  • Session 3: Mindfulness, självkritik/självmedkänsla, prokrastinering, kroppsliga övningar samt hemuppgift
  • Session 4: Repetition och fördjupning samt utformande av personlig plan för att hantera stress

Datum: Kommer information i januari 2018
Tid: 13.30 --16.00
Plats: Studenthälsans lokaler, Paradisgatan 5 B
Kursavgift 200 kronor, kursboken  ”Sjukt stressad” och hand-outs för varje session ingår. Uteblivande från kursen debiteras med 400 kronor.

Sidansvarig:
Tomtar i skogen
Studenthälsan har stängt 20/12--7/1

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen