Arrival Day – nu kommer de nya internationella studenterna till Lund

På måndag den 20 augusti arrangeras Arrival Day vid Lunds universitet. Då kommer cirka 2 000 internationella studenter från hela världen till Lund för att studera under en termin eller ett till två år framåt.
Arrival Day
Bild från Arrival Day tidigare år. Fotograf Louise Larsson

Arrival Day pågår mellan klockan 09.00 och 20.00. För att välkomna och hjälpa de internationella studenterna tillrätta under Arrival Day arbetar 200 studenter ideellt som faddrar samt ca 80 medarbetare från Lunds universitet.

De internationella studenterna möts av internationella faddrar på Kastrup, slussas vidare till järnvägsstationen i Lund och där de möts av faddrar som skjutsar dem och deras bagage till AF Borgen. På AF Borgen registreras studenterna som ankomna, tar emot bostadsnycklar och kan köpa biljetter till sociala aktiviteter och utflykter. Därefter skjutsas till sina studentboenden där de kan börja göra sig hemmastadda.

Under de kommande två veckorna finns ett omfattande program för att de nya studenterna ska känna sig välkomna till Lunds universitet och ha möjlighet att bekanta sig med staden och med svensk kultur. Programmet innehåller seminarier, informationsmöten och utflykter.

Ett antal aktiviteter arrangeras i samarbete med universitetets studentorganisationer, detta för att främja möten mellan svenska och internationella studenter. Sport and Games Day, är en sådan aktivitet. Under lekfulla former får de prova på utmaningar som såpafotboll, stövelkastning och andra mer eller mindre tokiga lekar. Sport and Games Day äger rum söndagen den 26 augusti kl. 10:00–16:00 i Stadsparken, vita scenen.

Den 3 september börjar höstterminens studier på Lunds universitet.

Läs mer om Arrival Day och Orientation Programme på vår internationella webbplats

Kontakt

Sara Westman, internationell handläggare sara [dot] westman [at] er [dot] lu [dot] se 070-534 60 71

Peter Fogelberg, studentkoordinator peter [dot] fogelberg [at] er [dot] lu [dot] se

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!