Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Carl Bildt och Lawrence Lessig till Debatt i Lund

Debatt i Lund

På Debatt i Lund den 24 april diskuteras vad digitaliseringen innebär för demokratin. Många hoppas på en uppfriskad demokrati där sociala medier kan ge marginaliserade grupper en växande röst i politiken och i den offentliga debatten.
Men hur har resultatet hittills sett ut?
Anklagelserna om cyberattacker och avancerade digitala strategier för att manipulera väljare duggar tätt – finns det fog att hävda att makt flyttats från medborgarna till dem som har pengar och makt att göra sin röst hörd i sociala medier?

Välkommen till Debatt i Lund den 24 april! Debatten hålls på engelska under rubriken Will digital destroy or develop democracy?

Debatten drar igång kl 20 och dörrarna öppnas kl 19.30. Debatten livestreamas via Sydsvenskan.se och kan i efterhand ses på www.debattilund.se

I panelen:
Lawrence Lessig, Harvard University, akademiker och politisk aktivist
Carl Bildt, tidigare stats- och utrikesminister
Marina Svensson, forskar om mänskliga rättigheter och digitala samhället i Kina
Amelia Andersdotter, politiker (Piratpartiet) och tidigare medlem av Europaparlamentet
Moderator: Andreas Ekström, författare och journalist

 

Debatt i Lund ingår i vetenskapsveckan Det digitala samhället som är en del i universitetets 350-årsfirande.  Läs mer om vetenskapsveckan www.lu.se/digitala-samhallet

Läs mer om Debatt i Lund www.debattilund.se

 

Kontakt

Presskontakt:
Ulrika Oredsson, 0701- 47 27 40

ulrika.oredsson@kommunikation.lu.se

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.