Debatt i Lund 11 april: Tillväxt eller nerväxt – hur räddar vi välfärden och planeten?

Måste ekonomisk tillväxt leda till ökade utsläpp av växthusgaser som hotar allas vår framtid? Eller går det att öka tillväxten och den materiella välfärden, samtidigt som vi hejdar klimatförändringarna genom mer hållbar konsumtion? Tänker vi kanske fel från grunden? Är det själva definitionen av välstånd och lycka som måste förändras?
Debatt i Lund

Hör Debatt i Lunds panel diskutera om en värld bortom ständig tillväxt är möjlig, eller ens önskvärd.

I panelen:

Max Koch, professor i socialt arbete med flera års studier av ekonomisk nedväxt

Eleonore Fauré, forskare från KTH som forskat om olika framtida klimatscenarier

Fredrik NG Andersson, nationalekonom som studerat kostnader för klimatomställning

Ola Alterå, kanslichef för Klimatpolitiska rådet

Moderator är Lars Mogensen, journalist och programledare för bla Filosofiska rummet i P1

Var: Café Athén, AF-borgen, Lundagård, Lund
När: Debatten äger rum den 11 april kl 20.00 på Café Athén, AF-borgen i centrala Lund. Caféet öppnar kl 19.30
Kan ses live via Sydsvenskans webb www.sydsvenskan.se eller i efterhand via www.debattilund.se

Detta är DEBATT I LUND:
-  arrangeras fyra gånger per år.
- en akademisk "talkshow", där forskare diskuterar aktuella samhällsfrågor med andra experter, opinionsbildare, studenter och engagerad allmänhet.
- Bland tidigare debattdeltagare finns Mona Sahlin, Per Brinkemo, Göran Greider, Lawrence Lessig, Per Bauhn, Martha Nussbaum, Carlota Perez, Nina Björk, Dilsa Demirbag-Sten, Roland Paulsen, Ann Heberlein, Jens Liljestrand, Liv Strömquist, Birger Schlaug, Bengt Westerberg, Alf Hornborg, Andreas Bergh, Agneta Stark, Olof Johansson, Marcin de Kaminski, Carl Bildt, Andreas Malm, Ozan Sunar, Suzanne
Brøgger, Qaisar Mahmood, Bi Puranen  m.fl
-Debatt i Lund arrangeras i samarbete med Akademiska Föreningen, Lunds Universitets Studentkårer och Sydsvenskan.
- Debatterna direktsänds på Sydsvenskan.se och kan i efterhand för det mesta ses på Kunskapskanalen.
- Läs mer på www.debattilund.se www.facebook.com/debattilund/