Debatt i Lund 4 oktober - Vem kan man lita på?

I en tid när allt fler upplever verkligheten på radikalt olika sätt – vem ska man då lita på? Hur mår samhällets klassiska auktoriteter? Medierna, universiteten, myndigheterna, skolan, kyrkan? Och vilka blir nya auktoriteter när gamla underkänns? I en politiskt turbulent tid utmanas ovedersägliga fakta av skicklig propaganda. Vad kan och bör vi människor göra åt det? Hur stärker vi tilliten till varandra, till myndigheterna, till korrekt information och till vederhäftig forskning?
Debatt i Lund
Illustration: Catrin Jakobsson

Debatt i Lund tar sig an frågan om tillit på bredast möjliga sätt, med nedanstående kvalificerade panel:

Louise Bringselius, docent i företagsekonomi i Lund, vetenskaplig rådgivare i Tillitsdelegationen
Niklas Altermark, statsvetare i Lund, forskar om myndigheters tillit till medborgaren
Paulina Neuding, debattör och chefredaktör för den nättidskriften Kvartal.
Lars Trägårdh, professor i historia vid Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Moderator är Andreas Ekström, kulturjournalist och författare

Var: Café Athen, AF-borgen, Lundagård
När: 4 oktober kl 20, insläpp från kl 19.30

För information tala med:

Ulrika Oredsson

ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Detta är DEBATT I LUND:

-  arrangeras fyra gånger per år.
- en akademisk "talkshow", där forskare diskuterar aktuella samhällsfrågor med andra experter, opinionsbildare, studenter och engagerad allmänhet.
- Bland tidigare debattdeltagare finns Mona Sahlin, Per Brinkemo, Göran Greider, Lawrence Lessig, Martha Nussbaum, Carlota Perez, Nina Björk, Dilsa Demirbag-Sten, Roland Paulsen, Ann Heberlein, Jens Liljestrand, Liv Strömquist, Birger Schlaug, Bengt Westerberg, Alf Hornborg, Andreas Bergh, Agneta Stark, Olof Johansson, Marcin de Kaminski, Carl Bildt, Andreas Malm, Ozan Sunar, Suzanne Brøgger, Qaisar Mahmood, Bi Puranen  m.fl
-Debatt i Lund arrangeras i samarbete med Akademiska Föreningen, Lunds Universitets Studentkårer och Sydsvenskan.
- Debatterna direktsänds på Sydsvenskan.se och kan i efterhand för det mesta ses på Kunskapskanalen.
- Läs mer och se tidigare debatter på www.debattilund.se www.facebook.com/debattilund/