Grattis Per Mickwitz...

...till jobbet som ny föreståndare på Internationella miljöinstitutet från och med årsskiftet.
Porträtt man med slips
Per Mickwitz är ny föreståndare för Internationella miljöinstitutet.

Var kommer du ifrån?

– Jag jobbar som forskningsdirektör vid Finlands miljöcentral, SYKE i Helsingfors och forskar inom området miljöpolicy.

Vad lockade med jobbet i Lund?
– I dagens värld behövs ett institut som Miljöinstitutet mer än någonsin och jag är glad över att få bli en del av institutets kollektiv och få möjlighet att bidra med hållbara lösningar.

Vilken är din hjärtefråga?
– Klimatförändringarna. Det finns ett skriande behov av kunskap som kan skynda på insatserna för att åtgärda dessa och åstadkomma en effektivare resurshantering.

FOTNOT. Nuvarande föreståndare Lena Neij återgår till sin forskning med fokus på internationellt samarbete.