Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Jonas Hafström Lunds universitets ordförande

Regeringen har idag beslutat att ambassadör Jonas Hafström blir ny ordförande för Lunds universitet. Hafström tillträder den 1 mars.
Foto på Hafström
Jonas Hafström

-    Jonas Hafström är varmt välkommen till Lunds universitet och det ska bli mycket intressant att arbeta tillsammans med honom. Hans bakgrund och erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för universitetet, säger Torbjörn von Schantz, rektor för Lunds universitet.
-    Det är ett roligt och hedrande uppdrag och jag ser fram emot att göra en insats för universitetet som har en internationell utblick och där forskningsanläggningarna MAX IV och ESS nu etableras, säger Jonas Haftström.
Jonas Hafström är född och uppvuxen i Lund. Han utbildade sig till jurist innan han gick vidare till tjänstgöring inom UD. Hafström har haft en lång diplomatisk karriär, som avbrutits av politiska uppdrag, bland annat som pressekreterare och utrikespolitisk rådgivare åt Carl Bildt.
Jonas Hafström har varit ambassadör i Bangkok och Washington.
- Jag önskar Hafström lycka till med sitt uppdrag och ser fram emot ett konstruktivt samarbete framöver, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.
Jonas Hafström tillträder som ordförande från 1 mars och han efterträder då Lars Ljungälv som tillfälligt gått in som ordförande efter Margot Wallström som lämnade sitt styrelseuppdrag i september till förmån för en post som Sveriges utrikesminister.

 

Senaste nyheter

2019-01-18

Tre får Lunds universitets silvermedalj

Tre får Lunds universitets silvermedalj
2019-01-17

Ge svängrum för åldrandet

Ge svängrum för åldrandet
2019-01-16

Kroppsmålning skyddar mot blodsugande insekter

Kroppsmålning skyddar mot blodsugande insekter
2019-01-14

Nationalekonom med ojämlikhet i fokus får nytt Lundapris i ekonomi

Nationalekonom med ojämlikhet i fokus får nytt Lundapris i ekonomi
2019-01-14

Tung ”bajsmolekyl” kan ge plastflaskan flera liv

Tung ”bajsmolekyl” kan ge plastflaskan flera liv

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen