Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Virtuell karriärmässa ska underlätta för studenter att få jobb under coronakrisen

bild på universitetshuset

Lunds universitet går nu ihop med tre andra lärosäten för att arrangera den virtuella karriärmässan Swedish Graduate Career Match som svar på en svårare arbetsmarknad.
9 juni kl 13:00-16:00 kan studenter från de fyra samverkande lärosätena möta framtida arbetsgivare runtom i hela Sverige genom den digitala karriärportalen GraduateLand.

I fotspåren av coronakrisen möter landets studenter en allt tuffare arbetsmarknad där arbetslösheten är rekordhög. Många studenter förlorar sina extra- och sommarjobb samtidigt som de som nu tar examen möter en osäker arbetsmarknad där många organisationer har anställningsstopp.

Med anledning av de rådande mötes- och reserestriktionerna har också många karriärevenemang riktade mot studenter ställts in. Därför har Lunds universitet tillsammans med Södertörns högskola, Örebro universitet och Stockholms universitet ingått ett samarbete om en virtuell karriärmässa för att underlätta för de organisationer som har rekryteringsbehov att komma i kontakt med arbetssökande studenter.

Deltagandet på mässan är helt kostnadsfritt, såväl för studenter som för organisationer i rekryteringsbehov. Det som krävs för att som organisation att få delta är att de kan erbjuda minst ett jobb, med krav om max fem års arbetslivserfarenhet. Om det är en tillsvidareanställning, vikariat eller sommarjobb spelar ingen roll.

– Genom detta hoppas vi att många organisationer har möjlighet att delta och att våra studenter kan få komma i kontakt med många möjliga arbetsgivare, säger Susanne Linné, projektledare för Arbetslivssamverkan på Lunds universitet.

Mer information om mässan finns på https://www.lu.se/event/swedish-graduate-career-match

Detta är en av många insatser som Lunds universitet gör för att stödja samhället i coronakrisen. Läs mer på https://www.lu.se/category/tillsammans-mot-corona

Kontakt

Kontaktuppgifter:

Susanne Linné, Projektledare Arbetslivssamverkan på Lunds universitet
susanne.linne@er.lu.se
046-222 43 75

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.