Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anpassad Arrival Day när internationella studenter kommer till Lund

Foto på studenter som anländer till Arrival Day
Under Arrival Day anländer internationella studenter till Lunds universitet

Måndagen den 10 januari arrangeras Arrival Day för internationella studenter som ska börja studera vid Lunds universitet våren 2022. Alla arrangemang under mottagningsdagen och introduktionsveckorna har anpassats med anledning av covid-19-pandemin.

Lunds universitet räknar med att ta emot cirka 600 internationella studenter under våren. Liksom de senaste terminerna så kommer något färre utbytesstudenter än tidigare år grund av covidrestriktioner och stängda gränser.

Syftet med Arrival Day är att hälsa studenterna välkomna, förse dem med information och se till att de finner sig tillrätta i sina boenden. På Kastrup möts studenterna av personal från Lunds universitet som slussar dem vidare mot centralstationen i Lund där bussar är redo att skjutsa studenterna till Ingvar Kamprad Designcentrum, IKDC, på LTH. Vid IKDC checkar studenterna in, får nycklar och skjutsas till sitt boende. Alla moment har anpassats för att undvika risk för smittspridning.

Exempel på anpassningar av Arrival Day omfattar:

• Personal säkerställer att rekommenderade avstånd respekteras och informerar löpande om gällande restriktioner.

• Personal slussar studenterna direkt från Kastrup till tågen mot Lund.

• Inhyrda bussar med gott om avstånd mellan passagerarna transporterar studenterna från centralstationen till IKDC.

• Arrival Day-arrangemanget ges i rymliga lokaler på IKDC som har anpassats för att undvika trängsel.

• Handsprit och munskydd erbjuds.

• Studenterna och deras bagage körs med minibussar från IKDC till studenternas boenden. I bussarna säkerställs att avstånd kan hållas mellan studenterna.

• Tidigare tryckt informationsmaterial tillhandahålls nu främst via studieplattformen Canvas.

Under introduktionsveckorna erbjuds ett programinnehåll som syftar till att de nya studenterna ska känna sig välkomna till Lunds universitet och ha möjlighet att bekanta sig med staden och med svensk kultur. I år blir denna period också ett tillfälle att vid upprepade tillfällen informera om Folkhälsomyndighetens och universitetets rekommendationer, och visa på hur och vad som kan arrangeras under trygga former.

Anpassningar av introduktionsprogrammet som har gjorts i år omfattar:

• Ett mindre antal fysiska arrangemang ges för få deltagare och med tillräckligt utrymme för att kunna hålla avstånd.

• Informationsmöten, seminarier och informationsmässor ges digitalt.

• Filmat informationsmaterial finns på webben.

• Service och hjälp erbjuds via Studentreceptionens Zoom drop-in, telefonmottagning och e-post.

• Under introduktionsveckorna finns det möjlighet att besöka Studentreceptionen, men studenter erbjuds möjlighet att checkas in och ta emot en välkomstpåse utan kontakt.

• Sociala digitala forum med t.ex. quiz.

 

Läs mer:

Arrival Day och Orientation Weeks 

Om fadderprogrammet

Universitetets information med anledning av coronaviruset/covid-19

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.