Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nytt stöd för biomedicinskt strålrör vid Max IV

Nyhetstjänsten Rapidus meddelade under tisdagen att Lunds universitet, Region Skåne, Medicon Village och Mats Paulssons stiftelse för forskning, innovation och samhällsbyggande investerar 4 miljoner kronor i en projektledartjänst tänkt att bana väg för MedMax, ett biomedicinskt strålrör vid Max IV.

Lunds universitet, Mats Paulssons stiftelse och Region Skåne bidrar med lika stora delar, 1,3 mnkr vardera. Den gemensamma satsningen blev ett faktum under tisdagen, efter det att Regionstyrelsen i ett extrainsatt möte tagit formellt beslut om sitt engagemang.

Text: Oscar Heimburg
Publicerad: 2014-06-18

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.