Därför valde jag naturgeografi och ekosystemanalys

Studenten Susanne De Bourg berättar

Hur är det att läsa naturgeografi och ekosystemanalys i Lund?

– Det är hur kul som helst. Det bästa är att teori blandas med praktiska övningar och exkursioner. I början tyckte jag det var jobbigt att utbildningen är på engelska, men man vänjer sig skrämmande snabbtt. Nu reagerar jag knappt på det längre.

Varför valde du programmet?

– Jag började läsa en annan utbildning, men kände efter drygt ett år att den inte passade mig. Redan då hade jag fått upp ögonen för utbildningen i naturgeografi och tyckte att den lät så mycket roligare och så mycket ”mer jag”. Intresset för natur- och klimatfrågor har dessutom funnits hos mig ganska länge så jag beslutade mig för att byta utbildning. Det ångrar jag inte!

Vad har du för planer för framtiden?

– Jag hoppas få jobba med någon form av naturvård och planering.

Har du några tips till blivande studenter?

– Lyssna på din magkänsla, den har (nästan) alltid rätt. Och var inte rädd för att prova!

Intervjuad 2014

Susanne, student