Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Gustav Johansson, senior miljökonsult

Det bästa med att vara miljökonsult är variationen samt att få träffa nya människor hela tiden.
Gustav har studerat miljövetenskap 2010–2012 och precis startat upp ett nytt miljökonsultföretag vid namn Ensucon AB. Där arbetar han som Senior Kvalitets-, Miljö- och Arbetsmiljökonsult.

Gustav står utomhus i solskenet och ler in i kameran.

Vart och med vad arbetar du med idag?
Idag arbetar jag som miljökonsult i Lund på ett miljökonsultbolag som heter Ensucon AB. Mina uppdrag är oerhört blandade inom både industri och offentlig sektor, från små familjeägda företag till stora koncerner och ibland hela regioner. Jag hjälper till med miljöstrategiska frågor inom miljö, kvalitet, arbetsmiljö och hållbarhet. Det kan dels handla om ledningssystem enligt exempelvis ISO 14001 och ISO 9001, men även med att hjälpa företag med deras hållbarhetsarbete och hållbarhetsredovisning.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med att vara miljökonsult är variationen samt att få träffa nya människor hela tiden. Det är även intressant att få grotta ner sig i några långsiktiga uppdrag samtidigt som det är kul att snabbt sätta sig in i nya korta uppdrag. Kombinationen är häftig att på något sätt både vara generalist och specialist på samma gång. Det är oerhört utmanande.

Vad uppskattade du mest av utbildningen?
Det i utbildningen som har hjälpt mig i mitt yrkesliv som miljökonsult är att jag har fått lite kunskap om många olika ämnen, jag har fått lära mig lite av allt. Detta gör att jag förstår forskare och vetenskapliga artiklar samtidigt som jag har fått utveckla min kommunikativa förmåga och lärt mig hur samhälle och näringsliv fungerar. Jag kan förmedla kunskap från teori till praktiskt genomförande ute på företag tack vare kurserna inom exempelvis miljöstrategi och miljörätt.

Fakta: Gustav

Namn: Gustav Johansson

Utbildning: Miljövetenskap

Jobbar som: Senior Kvalitets-, Miljö- och Arbetsmiljökonsult

Gå med i alumnnätverket

Alumnnätverket är ett professionellt och socialt nätverk för alla som har läst vid Lunds universitet. Genom nätverket kan du lättare behålla dina kontakter från studietiden och utveckla nya. Över 30 000 tidigare studenter har gått med i nätverket – gör det du med!

Mer om alumnnätverket

Registrera dig som alumn

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen