Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Linea Brink Andersen, lingvist

Till Lingvistik: Grundkurs

Studera i Sverige som dansk? Ja, varför inte? Linea Brink Andersen bor i Köpenhamn och tågpendlar över Öresundsbron till studierna vid Lunds universitet. Drömjobbet: att få forska i favoritämnet lingvistik.

Linea Brink Andersen. Foto.

Namn: Linea Brink Andersen

Född: 1993

Började studera i Lund: Höstterminen 2015.

Kommer från: Köpenhamn, Danmark

Bor: Köpenhamn

Utbildning: Läser fristående kurser inom lingvistik vid Lunds universitet. Ska även läsa bland annat kognitions- och neuropsykologi. Förväntad examen 2018. Planerar att även läsa en master i lingvistik.

Fristående kurser

Vill du själv välja och sätta ihop din utbildning? Då kan du läsa fristående kurser där du profilerar din utbildning genom dina egna val av kurser eller ämnen.

Om du till exempel läser tre år på heltid med fristående kurser, varav minst 90 poäng (tre heltidsterminer) i ett och samma ämne, så kan du sedan ta ut en kandidatexamen.

Fristående kurser kan också vara ett sätt att ”prova på” att plugga på universitetet, då du söker till och antas till kurser för en termin i taget. Kursstudier är också ett alternativ för dig som redan har en utbildning eller yrkeserfarenhet och som vill vidga eller fördjupa din kompetens – men kanske inte har behov av en helt ny utbildning eller examen.

Läs mer om kurser vid Lunds universitet

Träna språk på hemmaplan

Vill du få internationell erfarenhet och öva på språk på plats i Lund? Då kan du bland annat besöka språkkaféet på SOL eller delta som språkfadder på International Desks Swedish Lounge.

Café Multilinguas Facebook-sida

Bli språkfadder!

Biomedicinstudenten Liza står i labbrock i ett laboratorium

Studenter berättar

Läs fler intervjuer med andra studenter, på andra utbildningar.