Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kulturvecka bjuder på konstutställningar och kulturella upplevelser för hela familjen

Lunds universitet bjuder in till en späckad kulturvecka 11-17 september där Kungshuset får en central plats genom en ny utställning och rundvisningar. Universitetets historiska handlingar och dokument visas upp på Arkivcentrum Syd med möjlighet att höra om universitetets 350-åriga historia. Veckan avslutas med en stor student- och personalfest i Lundagård samt den årliga Kulturnatten.
bild på några som tittar på konst

Redan den 6 september öppnas Kungshuset för allmänheten genom konstutställningen On the Thresholds of Knowledge, då huset fylls av verk av tretton internationella och lokala konstnärer. Utställningen organiseras av Skissernas Museum och Inter Arts Center som en del av Lunds universitets 350-årsjubileum. Guidade visningar om husets historia och framtid erbjuds dessutom under fyra dagar i september.

Universitetsarkivet öppnar sin jubileumsutställning som presenterar de spår som studenter, lärare, undervisning, akademiska fejder, byggnader och akademiska högtider lämnat efter sig under 350 år. Ett unikt material som sällan visas upp för allmänheten. Därtill arrangeras en serie öppna föredrag som tar sin utgångspunkt i arkivet och i olika typer av handlingar som förvaras där. Dessutom finns det möjlighet till guidade visningar av utställningen.

Skissernas Museum bjuder på en höstutställning där den välkända brittiske konstnären Andy Goldsworthy för första gången ställer ut i Skandinavien.

Vad vore ett jubileum utan ett eget födelsedagsfirande? Festen den 15 september är för alla studenter och anställda vid Lunds universitet och sker i ett inhägnat Lundagård med stor scen för underhållningen. Anmäl dig här.

Veckan avslutas med den årliga Kulturnatten där universitetet bidrar med många och varierande evenemang. Då förvandlas Sölvegatan, Vattenhallen Science Center och Botaniska trädgården till Naturvetarstråket – en inspirerande vetenskapsfestival för hela familjen. Här finns kemishowen och fysik- & lasershowen, planetarievisning och filmvisning, möjlighet att lyssna på populärvetenskapliga föreläsningar samt besöka växthusen i Botaniska trädgården.
 

Läs mer om alla aktiviteter under kulturveckan Konst i tid och rum.

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Senaste artiklar

2018-03-16
Strålbehandling i den virtuella världen
Strålbehandling i den virtuella världen
2018-03-15
Professor i astronomi: Forskningen har fått en boost
Professor i astronomi: Forskningen har fått en boost
2018-03-15
"Det är rädslan och makten Putin vill åt"
"Det är rädslan och makten Putin vill åt"
2018-03-15
Trumps ståltullar: Handelskrig kan få stora konsekvenser
Trumps ståltullar: Handelskrig kan få stora konsekvenser
2018-03-15
Lundaforskare om riskerna med artificiell intelligens
Lundaforskare om riskerna med artificiell intelligens

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen