Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tema arbetsmiljö: Bättre HR-information för forskare på gång

Ett projekt med samma syfte som ”Framtidens arbetsplats”, kan HR Excellence in Research sägas vara. Dock med fokus på forskare. Här handlar det om att bevara och leva upp till den certifiering som universitetet fick av EU hösten 2020.

Certifieringen bygger på EU-kommissionens stadgar för forskare ”Charter and Code” som bland annat syftar till att förbättra villkoren för den fria forskningen, främja den öppna arbetsmarknaden för forskare samt främja tillgång till och utbyte av kunskap.

Arbetas på bra

Som LUM tidigare berättat startades åtta delprojekt i samband med certifieringen, och dessa ska helst vara avslutade senare i höst. Kajsa Roubert, som ansvarar för hela projektet, säger att det arbetas på bra inom alla delprojekten.
Stefan Danielson, webbredaktör med ansvar för Medarbetarwebben och Staff Pages berättar att flera av delprojekten har börjat leverera material för publicering på dessa webbplatser.
–  Sidan för stöd till forskningskommunikation har byggts på och förstärkts, informationen kring anställningsvillkor för doktorander som tidigare saknats finns nu tillgänglig och informationen som vänder sig till nyanställda internationella med­arbetare har tydliggjorts.

Etikkurs on line

De övriga fem delprojekten handlar om att det ska finnas en etikkurs on­line för alla, en översikt över god forskningspraktik och hur lagar följs, rekryteringsprocessen ska tydliggöras, kompetensutvecklingsbehov ska genomlysas, handledarrollen tydliggöras och karriärutvecklingsinsatser ska vidare­utvecklas.
 

Läs mer om delprojekten och processen här

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.